Kinek kell hinni, Matkovichak vagy Ferjancsicsnak?

Rekordkísérletet hajtott végre a Ferjancsics-féle Vácért Lokálpatrióták Egyesület: mindenért lehazugozta a váci Fidesz és KDNP politikusait.

Percek alatt közös nevetős képpel cáfolták a váci Fidesz és KDNP elnökei a Ferjancsics-féle Vácért Lokálpatrióta Egyesület (VLE) legújabb fake news posztját, amiben azt állította, feloszlatták a szervezetüket: „A VÁCÉRT LOKÁLPATRIÓTA EGYESÜLET HAZUDIK A váci Fidesz és KDNP szervezetek elnökeiként csak nevetni tudunk a váci baloldal újabb hazugságain, miszerint feloszlatták a helyi szervezetünket. Természetesen ez egy álhír, mint általában minden megnyilatkozásuk. Nem feloszlottunk, hanem új tagokat vettünk fel. Egységesek vagyunk és dolgozunk.”.(https://www.facebook.com/com/Vácért-Lokálpatrióta-Egyesület-940410222718096/) Minden további állítást is azonnal cáfoltak lapunknak a szervezetek.

A balliberális „civil” szervezet kétségbeesetten magyarázza a telekadó és reklámadó bevezetését, az építményadó és közterület használati díjak megemelését. Pedig mindegyiket megszavazta a városházi kétharmad. Most azon rugóznak, hogy az öt változásból mennyi az emelés és mennyi az új közteher. Az egyes adók megemelése ellen azzal a nevetséges védekezéssel állnak elő, hogy „csak” ennyi adót emeltek, pedig lenne még több is, csak azt most nem emelték.

Rétvárit amúgy olyan döntések kapcsán támadják, melyek idején sem a körzet országgyűlési képviselője, sem a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke nem volt. De a történelemhamisítás nem csak december 5-én a balliberális oldal sajátja.

Különösen erős fantáziára utal, hogy Rétvári azon mondatát, hogy a választási vereség következményeit a váci jobboldalnak le kell vonni, új tagokat kell felvenni és meg kell újulni, úgy értelmezi a VLE közlemény írója, hogy Rétvári szerint választási győzelmet aratott a jobboldal és nincs semmi tennivaló.

A legszebb rész következik. Ferjancsics egyesülete azt írja: a város vezetésének nincs terve a színház támogatásának elvételére. Ezzel szemben Matkovich Ilona 2019. november 2-i Facebook posztjában ezt írta: „A Dunakanyar Színház igazgatójával, Kis Domonkos Márkkal is egyeztettem. A színház negyven millió forintos igényét a városi költségvetésből előreláthatólag nem tudjuk biztosítani, ezért más megoldást kell találnunk rá, hogy a színház továbbra is működhessen.”

De akkor most ki hazudik? Ferjancsics alpolgármester egyesülete vagy Matkovich Ilona polgármester?