“Nyílt kérdések váci fiataloktól Matkovich Ilona polgármesterhez” – A Fidelitas üzent Matkovichnak

A Váci Fidelitas hozzánk eljuttatott közleményét közöljük:

"Ha adnak, fogadd el! – mi így ismerjük a régi magyar közmondást. Ezért nem tudjuk értelmezni, hogy Matkovich Ilona váci polgármester miért nem hajlandó elfogadni, ha az állam ingyen ad a városnak egy többmilliárdos rendezvényközpontot.

Ha adnak, fogadd el! – mi így ismerjük a régi magyar közmondást. Ezért nem tudjuk értelmezni, hogy Matkovich Ilona váci polgármester miért nem hajlandó elfogadni, ha az állam ingyen ad a városnak egy többmilliárdos rendezvényközpontot.

Ne űzzék el a fiatalokat Vácról Budapestre! Miért nem jár nekünk egy koncert, egy jó meccs vagy egy óriási party lehetősége itt, Vácon? Miért akarja az önkormányzat, hogy emiatt mindig Budapestre kelljen vonatozzunk? Miért jobb, ha egy másik város kapja ezt a csarnokot és nem Vác?

Polgármester asszony azt írta a választási programjában, hogy felújítja a művház büféjét. Tényleg ezt kínálja Ön a váci fiataloknak? Hogy egy mindnyájunknál háromszor öregebb művházban kimeszelnek egy sarkot, és ennek örüljünk 2019-ben? Ön miért retro jövőt szán nekünk? Az önkormányzat szerint nekünk miért nem jár az, ami tőlünk pár tíz kilométerre megadatik egy városi fiatalnak?

Ne vegyék el a jövőnket Vácon! Mi itt szeretnénk tanulni, sportolni, szórakozni, koncertekre járni! A Vác környékén levő önkormányzatok mind arról adnak hírt, hogy bővítik az iskoláikat, új sportolási lehetőségek is épülnek, újabb és újabb közösségi helyeket alakítanak ki. Erre Vácon mi azt kapjuk, hogy ami már tisztán állami pénzből megépülne, azt se engedi az önkormányzat? Tudja Ön, hogy a váci ifi focisták már most is Vácdukára és más környező falvakba járnak át sportolni? Ön nem akar abban segíteni, hogy saját városunkban tudjunk mozogni, és ne kelljen a szüleinknek autóval vinni más településekre? Ön emlékszik még arra, amkor fiatal volt? Ön fiatalként örülne, ha nem épülne meg egy modern rendezvény- és sportközpont a városban?

Ön a választásokon arra kapott felhatalmazást, hogy a várost fejlessze, és nem arra, hogy leépítse Vácot. Azt látjuk, hogy más településeken divatos a kórház stop és a múzeum stop. Erre akar Vác rálicitálni a rendezvényközpont stoppal? A kampányban hallgatott arról, hogy meg fogja akadályozni az új centrum építését. Kivel egyeztetett erről az elég nagy horderejű döntésről a politikustársain kívül? Nélkülünk dönt rólunk? Ne vegye el a jövő lehetőségeit a váci fiatalok elől! Ne uralkodjon, hanem szolgáljon!

Fidelitas Vác"