Soros lapja es az LMBTQ közösség is gratulált Matkovichnak

Több mint beszédes, hogy kik tartották fontosnak nyilvánosan is örömüket kifejezni Matkovich Ilona polgármesterré választása kapcsán.

Elsőként mindjárt ott van a DebrecenPride nevű LMBTQI-szervezet, amelyik Facebook-on gratulált az új polgármesternek. Azt írják: "Vác város polgármesterévé történt megválasztásához – a DebrecenPride LMBTQI-szervezet nevében is – tisztelettel gratulálok és további munkájához sok sikert kívánok."
 


De az LMBTQI-szervezeten túl ott van még Soros lapja, a Magyar Narancs is, amelyik még a választás éjszakáján egy egész különálló cikket szánt annak, hogy gratuláljon Matkovich Ilonának, aki nem mellesleg saját korábbi szerzőjük, cikkírójuk volt. Azt írják: "Ellenzéki siker: Matkovich Ilona Vác polgármestere. Lapunk korábbi szerzője legyőzte a fideszes Fördős Attilát. Matkovich Ilona (Momentum-DK-Vácért Lokálpatrióta Egyesület-Jobbik-LMP-Szavad Egyesület-Mindenki Magyarországa-MSZP-Párbeszéd) lett Vác polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges). Matkovich lapunk korábbi szerzője 41,25 százalékot szerzett (5597 szavazattal), míg az eddigi polgármester Fördős Attila (FIDESZ-KDNP) 28,60 százalékot (3880 szavazatot)."

A Magyar Narancs mar évek óta Soros pénzének köszönheti fennmaradását, mert az újság a Soros György alapította Media Development Investment Fund (MDIF) résztulajdonában áll, és annak folyamatos támogatását bírja. Az MDIF-ről köztudott, hogy nem pusztán pénzügyi befektetőről van szó, hanem világos politikai célokért küzd, önmeghatározásuk szerint céljuk azon médiaprojektek támogatása, melyek „jelentős hatással bírnak a nyitott társadalmak építésére”. Világos és egyértelmű. Ha Matkovich nem azonosulna a migrációt pártoló Soros-féle nyílt társadalom elképzeléssel, akkor minden bizonnyal az elmúlt tíz évben nem állította volna folyamatosan pennáját legalább százkilencvenszer Soros érdekeinek szolgálatába.