Összefogás Vácért /vagy a hatalomért/?

A VáciVilág által közölt olvasó levél pontos összefoglalója lehet a Váci helyzetnek. "Gyönyörű irodalmi stílusával megfogalmazott, szebbnél szebb szólamai, városunkat és az itt élőket agyon dicsérgető képfestései és ígéretei elárasztanak minket. (segítség! már két hete nem tudok vizet inni. Minden csapból Matkovich folyik!)

Mindezt pozitív kampány címén, amire mindenkit fel is szólít. De miért? Mert annyira tiszta és pozitív személyiség lenne, akihez még egy csúnyácska szó sem illik, (legalábbis nem a nyilvánoság előtt, sicc!) vagy mert inkább szeretne néhány kérdést, észrevételt elkerülni?
Azért ezekből, a teljesség igénye nélkül, most vegyünk elő néhányat:
1, Sok a szép ígéret és tényleg jó lenne, ha azok megvalósulnának. Csak éppen kellene hozzá 50-60 milliárd forint. Ez ötszöröse a városi büdzsének, amiből persze a dolgozóknak fizetést is kell adni, meg sok minden más alap ellátást fedezni. Így, fedezet nélkül viszont ezek az ígéretek csak olyan üres, hangulatkeltő szavak, amelyek minden realitást nélkülöznek, viszont alkalmasak a választók becsapására. Aki ilyen ígérgetéseket tesz, az vagy teljes hozzá nem értéséről bizonyságot tevő dilettáns, vagy szándékosan igyekszik hitegetésével becsapni másokat, jelen esetben a választókat néhány szavazat reményében.
2, Szép a kritika is, amit csapat társával, Kiss Zsolttal és a velük együtt facebookon szépen szónokoló, Romániából Csörögbe települt, most a változatosság kedvéért 1. sz. vk.-ban induló Kászonyi Károllyal megoszt. A bibi csak az, hogy mind hárman tagjai voltak 5 éven keresztül a gazdasági bizottságnak, így a rendelkezésükre állt 5 év ahhoz, hogy álmaikat és most felsorolt céljaikat megvalósítsák. De valamiért ez nem sikerült. Sőt igazából 5 év alatt egyetlen építő, előre mutató hozzászólásuk sem volt. Igaz, most két hét alatt mindent bepótoltak. Áradnak az ötlet hegyek és észrevételek. De hadd kérdezzem meg. Eddig hol voltak? Mit tettek? Lett volna lehetőségük erre!
Kár, hogy nem fordítva van. Mert talán ha 5 éves lenne a kampány és két hét a testületi munka ideje, akkor talán dolgoznának is.
3, Talán jogszabály nem tiltja, de etikus-e, hogy a gazdasági bizottságban ülő és ilyen módon bennfentes információkkal bíró Matkovich Ilona és család tagjai 5 db ingatlan fejlesztő céget is alapítottak. Igaz ebből 3 már tönkre ment, vagy megszűnt, 2 db pedig most van felszámolás alatt.
4, És adja magát a kérdés: ha a családi vállalkozásaik ilyen sikeresek voltak, akkor miért gondolja ő, vagy bárki más, hogy majd a város pénzét, ügyeit jól fogja tudni kezelni? Én ezt nem hiszem, de talán ő sem, ezért szeretné, hogy pozitív kampány címszó alatt erre senki ne kérdezzen rá.

5, Nagyon szépen hangzik a szórólapokon az is, hogy „….boldog családanya…..”. Ha lenne bennem irónia, vagy egy kis cinizmus, akkor megkérdezném: mitől boldog? Talán, hogy most vált el másodszor? Vagy hogy ilyen módon sikerült a családi pénzeket a végrehajtás elől elmenteni, hiszen volt férje, Lelkes István fenn van a NAV 10 millió FT feletti adósok listáján?"