Csak alkalmas és együttműködő képviselők biztosítják a további fejlődést

A nyári szünet után ismét Polgári estre invitálták a váciakat a kihelyezett plakátok. A politikai fórum előtt – már hagyományosan – sajtótájékoztatón fejltette ki gondolatait a házigazda, dr. Rétvári Bence, Vác országgyűlési képviselője és a meghívott vendég, Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője, a budapesti Józsefváros korábbi polgármestere.


Azért fontos a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavazni, mert ők megbízhatók és alkalmasak, ezt az elmúlt években már bebizonyították – hangsúlyozta Rétvári Bence. Mint mondta, felsorolni is nehéz, hogy a polgármester és a képviselőtestület mennyi mindent ért el az elmúlt időszakban azzal, hogy a kormánnyal együttműködve, jó kapcsolatot kialakítva tudott nagyon sokféle fejlesztést megvalósítani. Azért jelent az ellenzék óriási veszélyt, mert megbízhatatlan, alkalmatlan és bevándorláspárti – mutatott rá a képviselő.

A váci ellenzék története nem szól másról, mint az egymás elleni áskálódásról, feszültségkeltésről. Gondoljunk csak bele, ha még a korábbi baloldali polgármester is azt állítja a jelenlegi „összellenzéki” polgármesterjelöltről, hogy szakmailag is és emberileg is teljesen alkalmatlan Vác vezetésére, akkor mi történne, ha ebben a városban ő venné át a polgármesteri széket? – tette fel a kérdést Rétvári Bence. Ha október 14.-től kezdődően egy nyugodt, építkező várost szeretnénk, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy ezt csakis a mostani képviselők újraválasztásával érhetjük el.

Az az ellenzéki „program” is nagy veszélyt jelent – folytatta Rétvári Bence. A legnagyobb fejlesztések, így a barokk belváros hamarosan megvalósuló rekonstrukciója, az M2 autópálya 35 és fél milliárd forintból történt megépítése, ami évtizedes vágya a Dunakanyarban élőknek és ami október 1. óta mindenki számára használható, vagy éppen a térséget ellátó váci kórház 5, 6 milliárdból megvalósuló felújítása – mind-mind a kormányzattal való szoros együttműködést igénylő projektek. Mindez veszélybe kerülhet, ha a kabinettel együttműködni nemakaró, a kormányzattal feszültséget kereső önkormányzat alakulna.

Veszélyesek az ellenzékiek azért is, mert bevándorláspártiak – hangsúlyozta Rétvári. A váciak emlékezhetnek arra, hogy a most hatalomra törő ellenzékiek migránsok elhelyezésére szemelték ki a laktanyát. Polgármesterjelöltjük a Soros György résztulajdonában álló lapnál volt újságíró, sok száz olyan cikket írt, amik pontosan beleilleszkedtek a sorosi nézetrendszerbe és ő volt az is, aki Vácra multikulturális egyetemet akart erőltetni.

Az önkormányzati választás azért fontos, hogy az eddigi eredményeinket megőrizzük, a fejlődés pályáját megtarthassuk és megvédjük Vácot a brüsszeli bevándorláspárti elittel közvetlenül együttműködő, megbízhatatlan és alkalmatlan politikusoktól – érvelt Rétvári Bence.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője kijelentette: Magyarország felívelő pályára került, ebből a felemelkedésből pedig Vácnak is érdemes kivennie a részét.  Arra hívta fel a város minden választópolgárának figyelmét, hogy október 13.-án fontos, az emberek életét meghatározó szavazásra kerül sor, ezért alkalmas és a kormányzattal együttműködni tudó és akaró polgármestert és testületet kell választani. Fördős Attila 9 éven át bizonyította rátermettségét, vezetésével sokat fejlődött a város. A fejlődésre az ellenzék vezetése alatt már a felkészületlenségük miatt sem lenne lehetőség, ezért ha a város polgárai a fejlődés folytatását szeretnék, akkor csakis Fördős Attila támogatásával érhetik ezt el – hangsúlyozta a frakcióvezető.