Ferjancsics László munkássága és motivációja: ami a politikában csúsztatás, az a valóságban hazugság

Lapunk egyik olvasója küldött egy igen részletes cikket Ferjancsics László képviselő-jelölt munkásságáról, ezt módosítás nélkül, forrásmegjelenítéssel közöljük. Több részletnek utána is kérdeztünk, minden megkérdezett megerősítette a cikkben leírtakat.

Hónapról hónapra olvashatjuk Ferjancsics László elfogultan csúsztatott beszámolóit a testületi ülésekről. Erre most, a kampány hajrájában még rá is tett egy lapáttal. Érthetetlen, hogy hogyan mer a zárt ülésről beszámolni, amikor ott sem volt. Rendszeresen befejezi idő előtt képviselői tevékenységét, mielőtt az ülés véget ér. Pedig a saját bevallása szerint ez az egyetlen munkája, mégsem látja el megfelelően. A zárt ülésről szinte mindig távolmaradó Ferjancsics – itt ugyebár nincs sajtónyilvánosság, nem lehet szerepelni – a jutalmak elbírálásában, dicséretek megfogalmazásában már nem kíván részt venni. Amikor a kamera forog, a nyilvánosság előtt csak támadni, kritizálni tud.

Itt jegyezzük meg: dr Bóth Jánosnak a teljes jobboldali közösség gyors felépülést kívánt, míg egykori párttársai, Ferjancsics László, Kiss Zsolt és a korpa közé keveredett Matkovich és Kászonyi Károly is hallgattak, sőt betegsége kapcsán taktikáról suttognak.

A közösségi oldalakon megjelenő, baloldali irányultságú testületi tudósítások „hitelességét” erősíti Ferjancsics László személye, aki – miután nincs jelen olykor – például a megyei kitüntetésekre javasoltak neveit sem tudja felsorolni, a váci jutalmazottaknak pedig még a számát sem találta el legutóbb.

Az ülés nyilvános szakaszán ugyan ott volt, de kérdésre, ami az elért eredményeire vonatkozott csak az elbukott és meg nem valósult ötletelgetéseiről tudott beszámolni. Ez a jelenlegi ellenzék? Ez az ellenzéki sors?

A tényeket rendszeresen kommentálja, csúsztatva, de ez már csak amolyan ferjás stílus. Aki ezt szereti…

Mire jó a közadat kérés?

Minden állampolgár joga közérdekű adatok kikérése. Ezzel a lehetőséggel ésszerű határok között élnek is az emberek, vannak azonban olyanok is, akik ezzel a lehetőséggel visszaélnek. Lehet közadatot olyan mennyiségben és gyakorisággal kérni, ami az adatszolgáltatásra kötelezett napi munkavégzését akadályozza. Visszaélve a lehetőséggel például büntetni lehet egy önkormányzatot, ha az nem egészen úgy táncol, ahogy mondjuk egy ellenzéki képviselő muzsikál. Ezt teszi Vácon az összefogás machinátora, Ferjancsics László.

Ferjancsics, amióta tud a baloldali rivális Vásárhelyi Tamás polgármesterjelöltségéről, hirtelen elkezdett közadatkérés formájában érdekelődni a jelölt egyéb munkássága iránt is. Ezzel nyomásgyakorlás vagy fenyegetés a célja? Politikai munka vagy politikai motiváció?

Ferjancsics számára van-e még új politikai formáció?

Miből él Ferjancsics feltűnően jól?

Mi motiválja Ferjancsics Lászlót?

Vajon köpönyegforgatással sikerül-e még váciak szavazatát megszerezni vagy maradnak a trükkök, a számok, a politikai valóság? Ez kell a váciaknak?

A véleménycikk forrása: Váci Közélet, Facebook