Matkovich csapata péntek este megrongálta Vác egyik folyamatban lévő fejlesztését

Lapunk egyik olvasója juttatta el hozzánk az alábbi információkat és képeket, miszerint a Matkovich Ilona vezette váci összeborulás képviselőjelöltje, Zöldi Péter pénteken a késő esti órákban megrongálta az egyik induló beruházás eszközparkját. Az elkövető kiskorú gyermekét is magával vitte az esti akcióra, de a kivitelező rajtakapta a csapatot.

A tettenért elkövető egyébként Matkovich Ilonával együtt nemrég még a kulturált kampányolás mellett állt ki, de a tegnapi este történtek fényében valószínűleg ezt önmagára nézve nem gondolja betartandónak. Ezek szerint a tisztességes kampányt hirdető összefogás nemcsak Ferjancsics László ellenzéki polgármesterjelöltek üzleti érdekeltségeit érintő közadatigényléseivel helyez nyomást ellenfeleire, hanem ehhez hasonló éjjeli akciók végrehajtásával is megszegi a sajtótájékoztatón beígérteket. Nem ez az első eset, hogy kiderül mennyit is érnek a nyilvánosság előtt tett balliberális ígéretek…

Egyébként a szóban forgó beruházás körbezárt építési területén a munka a jövő héten kezdődik meg. A terület körbekerítésére kihúzott szalagra Matkovich jelöltjének csapata az „Itt semmi nem épül!” feliratot festette és egy lyukat vágott rá. Ehelyett akár tájékozódhatott volna is az építkezés állásáról. A kivitelező egyébként a tettenérést követően megbeszélte az ügyet az önkormányzati képviselőjelölttel, aki megbánást mutatva megúszhatja a feljelentést.

Az épülő víziturisztikai megállóhely (csónakház) egyébként a Bejárható Magyarország keretein belül, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Vác Város összefogásával valósul meg több mint 220 millió forintból jövő nyárra. A munkát nyílt közbeszerzési eljárásban egy váci vállalkozó nyerte el. A turisztikai cél kiszolgálása mellett a nagy múltú váci kajak-kenu sport méltó otthona lesz az épület.

A projektet egyébként korábban még Matkovich Ilona is nyíltan támogatta, de ezek szerint most már máshogy vélekedik – a hatalomért még arra is képes, hogy korábban tett kijelentéseit ilyen drasztikusan felülírja.

A tettenéréskor az elkövetők már az építési terület elemeit rongálták, de akad a 150 méteres körzetben még egyéb változás is, melyet a naplementében sétálók még máshogy figyelhettek meg: építési hulladékot hordtak a sétányra és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeinek plakátjait is megrongálták.

Ez az eset is jól mutatja, hogy az ellenzéki összeborulás számára nem Vác és a váciak érdeke az első, hanem az, hogy valahogy megszerezhessék a hatalmat – és ehhez mindenre képesek, még arra is, hogy a város épülését, fejlődését szolgáló beruházások megvalósulását ellehetetlenítsék.