Matkovich ellen szavazott a váci Jobbik

Nem tartják alkalmas jelöltnek, ezért Matkovich Ilona ellen szavazott a Jobbik váci alapszervezete, a budapesti pártközpont nyomására mégis a liberális újságíró mögé álltak be – tudta meg lapunk. A pártból az eset után kilépett politikus szerint a Jobbiknak önállóan kellett volna indulnia.

Bár a Jobbik váci alapszervezete önállóan készült a 2019-es önkormányzati választásokra, a központi akarat a helyi szervezetet a liberális-baloldali összefogás mellé rendelte – írta augusztus 8.-án kelt közleményében Czinege Zsolt, aki ennek hatására ki is lépett a pártból.

Lapunk megkeresésére a volt jobbikos politikus kifejtette: „felsőbb utasítás miatt” nem állíthattak önálló polgármester- és képviselőjelölteket Vácon, noha erre készültek fel. Mivel a budapesti pártközpont rákényszerítette akaratát a váciakra, egy olyan összefogásban találták magukat, amivel nem tudtak azonosulni.

A VácOnline kérdésére, miszerint alkalmasnak tartja-e Matkovich Ilonát polgármesternek, Czinege Zsolt rávágta: „biztos, hogy nem”, majd hozzátette: ha alkalmas politikusnak tartaná, nem hagyta volna el pártját.

Lapunknak nyilatkozva elmondta: a Jobbik váci szervezetének többsége Matkovich Ilona ellen szavazott és más személyt látna szívesen a város élén. A budapesti pártközpont rájuk erőltetett döntését követően pedig hozzá hasonlóan többen el is hagyták egykori pártjukat.

A VácOnline szerkesztőségének eszébe jutott az a kép, ami valószínűleg sok (egykori) Jobbik-tagnak is:

Forrás: Egri UFO