Három halott  kétféle jellemvonás

Hárman meghaltak, amikor két autó összeütközött a 2-es főút Váchoz közeli szakaszán. A baleset a főút 43. kilométerszelvényében történt.

A baleset helyszínére érkező egyik mentős, Lausch Patrik nyilvános Facebook-posztban számolt be arról, hogy kollégáival kevesen voltak a sérültek ellátására, ezért civilektől kért segítséget a mentésben. Posztjában megemlékezett arról, hogy a váci bajtársai is emberfeletti küzdelemmel, hősként dolgoztak, míg más mentősöknek a rossz idő, a zivatar és a vízátfolyások nehezítette az odajutását.

„Több száz ember volt a föltorlódott kocsisorban, de összesen 6-an voltak hajlandóak a szakadó esőben nekiállni segíteni” – írta a hivatásos mentős. A hat segítő között volt egy orvos és két családtagja, illetve egy fiatal nő és az anyja is. Nekik kellett esernyőt tartaniuk, vagy rászorítaniuk a nyomókötést a sérülésekre, miközben a mentősöknek szakadó esőben, az út szélén kellett két embert újraéleszteniük. A civilek hősiességéért és a segítségnyújtásért köszönetet mondott a mentős: „Miattuk volt esélye a sérülteknek. (…) Miattuk jobb ez a világ” – írta . Azoknak, akik csak fotózták őket, és nem szálltak ki az autójukból, azt írta, reméli, még tükörbe tudnak nézni. – fogalmazott a vélhetően még mindig az eset hatása alatt álló mentős.