Matkovich sajtófőnöke lebunkósozta a váci baloldalt

Egy baloldali portálon osztotta ki a több ciklus óta a városban tevékenykedő baloldali politikusokat és szimpatizánsaikat Matkovich Ilona Budapestről importált sajtófőnöke.

Egy kevésbé ismert balliberális portálon írt “függetlenobjektív” cikket az önkormányzati választások előtti politikai helyzetről Vicsek Ferenc, aki az utóbbi időkben Matkovich Ilona sajtótájékoztatóit szervezi. Matkovich korábban a liberális Magyar Narancs újságírója volt, Vicsek Ferenc pedig elsősorban a balliberális időszakban volt népszerű tollforgató.
Jól jelzi Matkovich országos politikai ambícióit, hogy Budapestről gyűjti maga mellé stábja kulcsembereit, ahogyan politikai támogatását is javarészt onnan és nem helyből kapta. Márki-Zay Péterhez hasonlóan a polgármesteri pozíció csak a kormányellenes országos csatározásokhoz szükséges kellék. Nemhiába volt a botrányos hódmezővásárhelyi polgármester nemrég Matkovich vendége Vácon.
Matkovich Ilona. Forrás: valasztas.hu.
Vicsek nem szűkölködik főnöke és megbízója dicséreteben és a kormánypártok szidalmazásában. Idáig ez nem is meglepő, egy sokat látott belpolitikai újságírónak ez csak ujjgyakorlat. De az írás lényege nem ez, hanem a Matkovichot elutasító váci ellenzékiek ostorozása.
Matkovich sajtófőnöke nem kímélte a helyi ellenzéki politikusokat, amiért azok nagy számban inkább a független Néveri Istvánt támogatják és Matkovichban csak a hatalomvágyat és az újabb biztos bukást látják. Szerinte a váci ellenzék tele van puccsistákkal, minden ellenjelölt – főként a közismert ügyvéd Néveri – csak egy Berki Krisztián-klón.
Vicsek Ferenc. Forrás: atv.hu.
Vicsek lenézően ír arról, hogy a suttogó propaganda Vácon milyen hatékonyan működik, szerinte így áskálódnak a helyi szocialisták Matkovich Ilona ellen. Matkovich sajtófőnöke azzal zárja gondolatait, hogy “bunkós balos oldalnak” titulál mindenkit, aki az ellenzéki oldalon nem a főnökét támogatja. Nagy a csatazaj az ellenzéki térfélen Vácon.