Magyarnak lenni igazi érték

Minden településen ünnepélyes keretek között emlékeztek meg Augusztus 20.-áról. Pencen összegyűlt a falu apraja- nagyja, Verőcén szinte lépni sem lehetett a kormányzati forrásból és nagyon sok helyi önkéntes munkából idén megújított strandon. Szent István királyunkat, államalapításunkat, és Magyarország 30 évvel ezelőtti „feltámadását” ünnepelték a váci-szobi járásban.

Dr. Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédeiben hangsúlyozta: – Ezer esztendővel ezelőtt is, és máskor is az európai történelem alakító tényezők voltak a magyarok. Magyarország olyan politikai közép hatalommá vált, amely beleszólt az európai politikába beleszólt a kontinens jövőjébe is. A Magyar Királyság megalapításával a nemzet olyan tekintélyre tett szert, hogy az elmúlt évszázadok során más kultúrájú népek generációi gondolták úgy: magyarrá válni előrelépés! Sokan akartak nem magyarként is magyarrá válni, átvéve azokat a szokásokat, vezetékneveket, azt az életmódot életformát amelyet a magyarok követtek évszázadokon keresztül.

-Ma is hasonló folyamatnak lehetünk tanúi – folytatta a képviselő. – Magyarország valószínűleg a következő hónapokban és a következő években is alakítani fogja a kontinens politikáját. S mindezt azért tehetjük meg mert most már van erős talaj a lábunk alatt, – mind világnézeti alapon a keresztény kormánydemokrata kormányzásban, mind gazdasági alapon, kiemelkedő eredményeinkkel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ne legyünk kiszolgáltatva másoknak ne legyenek olyan birodalmak amely kedvünk szerint játszadoznak Magyarországgal

Magyarország egy független ország, így egyre erősebb ország amely ki tud állni saját érdekeiért és akár nemzetközi csatározásokat is vállal azért hogy a saját érdekét amely szerintünk Európa érdeke is, meg tudjuk védeni, amit elértünk. „A biztonság megőrzése, a függetlenség megőrzésre, a keresztény kultúra megőrzése – egyenlő az európaiság megőrzésével! – húzta alá Rétvári Bence.

Szent István királynak könnyebb lett volna behódolni, végrehajtani idegen hatalmak parancsait, – folytatta – fényes, nyugodt életet is választhatott volna – de számára országa és népe volt a legfontosabb, az, hogy egy erős, keresztény államot alapított, ami megtartja és felemeli az ország népét.

– „Mi azt a politikát követtük amit Szent István. Aki nem kiárusította, elkótyavetyélte, hanem megőrizte, megtartotta az itt megtermelt javakat. Pencen egy évvel ezelőtt 125 millió forint támogatásról számolhattam be, ez idén már 226 millió Ft. Verőcére 248 millió forint támogatás érkezett kormányzati forrásból az előző évbe, ez idén 916 millió Ft! Gondoljanak bele: ezek az értékek eddig is megtermelődtek, csak valahogy mindig valahol máshol, mások gazdagítására folytak el! Mi látjuk a jó példát, és igyekszünk azt követni!

Büszkék vagyunk államalapító királyunkra, a magyarságra és azt gondoljuk: magyarnak lenni nem csak egy különleges kaland, de egy igazi érték, amire mindnyájan méltán lehetünk büszkék! Mi magyarok a Kárpát medencében 1100 éve egy gyönyörű országot hoztunk létre és azt évről évre itt Verőcén is , az ország többi részén és a Kárpát medencében is igyekszünk gyarapítani. Boldog születésnapot Magyarország!” – zárta ünnepi köszöntőjét Rétvári Bence.