Robbanás és tűz egy váci lakásban

Ma, a kora délutáni órákban eddig tisztázatlan okokból robbanás és tűz volt Vácon, a Radnóti út egyik emeletes lakóépületében. A helyszínen – információink szerint – egy közelben lakó kezdte meg a tűz oltását egy poroltóval, majd az oltási munkálatokat a kiérkező tűzoltók folytatták illetve fejezték be. A lánglovagok ezt követően átvizsgálták a lakást és biztosították a helyszínt a gázművek szakembereinek kiérkezéséig. Az elsődleges információk szerint nem gázrobbanás történt – a férfi valamivel kísérletezhetett. A rendőrség az utcát mintegy 200 méteres szakaszon lezárta. Az érintett lakóépületeket kiürítették.


– Az eset során egy fiatalember súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba szállították.– nyilatkozta szerkesztőségünknek az esettel kapcsolatban Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Lapunk információi szerint a fiatalembert Vácról mentőhelikopterrel szállították tovább Budapestre, miközben egy alkalommal újra is kellett éleszteni. Állapotáról további információink nincsenek.