A küldetés megkezdődött!

Mission Possible – A lehetséges küldetés elnevezéssel bűnmegelőzési programot indított a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, amelynek fókuszában az ifjúságvédelem áll.

A Mission Possible – A lehetséges küldetés elnevezésű bűnmegelőzési program nyitórendezvényét 2018. október 17-én tartotta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (továbbiakban: Pest MRFK) Budapesten, a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központban.

A meghívott vendégeket és résztvevőket Pest megye rendőrfőkapitánya, dr. Mihály István r. dandártábornok köszöntötte, a projektmegnyitó keretében pedig dr. Hatala József ny. r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke szólt a jelenlévőkhöz.

A projekt részleteiről a Pest MRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Szoboszlainé Schiller Zsuzsanna r.alezredes beszélt. Ismertette, hogy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló hárommodulos program középpontjában az ifjúságvédelem áll, amelynek során a tanév végéig bűnmegelőzési tematikára épülő színdarabokat adnak elő az internet veszélyeiről Pest és Nógrád megye középiskolásainak, az előadások üzenetét szakértők bevonásával elemzik majd a gyerekekkel. A projekt egyes elemeinek színpadi megjelenítésében a Káva Kulturális Műhely és a Nézőpont Társulat működik közre, emellett tréningeket szerveznek majd a pedagógusok és a bűnmegelőzési szakemberek szakmai kapcsolatának javítása érdekében, amelynek célja viselkedés-módszertani segítség nyújtása a résztvevők számára.

A nyitórendezvényen felszólalt Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, a Hintalovon Alapítvány Kuratóriumi elnöke, Mokánszky Zoltán, Vác Város alpolgármestere, Gruber Andrea, a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány Közép- és Kelet-Európai Regionális igazgatója, továbbá Takács Gábor, a Káva Kulturális Műhely elnöke és művészeti vezetője.

A rendezvény zárásaként a Thália Színitanoda növendékei a „Hálozat-On” című színdarabot adták elő, amely az internet, azon belül is a közösségi média használatának veszélyeire hívta fel a figyelmet. 

A küldetés megkezdődött!
További képek az eseményről: itt.
Forrás: Police.hu