Tudta, hogy 30millió alatt is vásárolhatunk Budapesten lakást

Budapest eladó lakás kínálatáról sokan nincsenek jó véleménnyel, hiszen mindenki azt látja, hogy az ingatlanárak emelkednek. Azonban ha az interneten, jó helyen keresgélünk, úgy 30 millió forint alatt is élhető lakásokat találhatunk. A koltozzbe.hu ingatlanszakértői már tudják ezt, hiszen nagyon sok eladósorban lévő 30 millió forint alatti lakás található meg jelenleg is a kínálatban. Azok, akik nem túl nagy alapterületű ingatlant keresnek a budai oldalon is kaphatnak lakást ezért az összegért. 26 millió forint környékén a III. kerületben téglalakást vásárolhatunk, amely 50 négyzetméter környéki és 2 szobát kínál.

Ez a lakásméret egy kisgyermekes családnak is tökéletesen megfelelő lehet. A 12. kerületben a téglalakás árak már kicsit borsosabbak, hiszen 20 millió forint környékén már csak egy 20 négyzetméter körüli téglalakást lehet megvásárolni. A mini garzon egy főnek, egy fiatal életkezdőnek tökéletesen megfelel. A 2. kerületben a 40 négyzetméter körüli 2 szobás tégla lakások 27 millió forint környékén vásárolhatók meg. Amennyiben inkább a pesti oldalon nézelődnénk, úgy a 7. kerületben a Rottenbiller utca környékén lehet jó árban kifogni ingatlanokat. Az egyetemek közelében akár befektetési célzattal is érdemes egy szobás kis garzonokat vásárolni.
A 25 négyzetméteres garzon ára ezen a részen jelenleg 22 700 000 forintról indul. A lakások kiadásra és egy fő lakhatására is tökéletesen megfelelőek. A Rottenbiller utca Budapest szívében található, így a közlekedéssel sem lesz semmi gondunk. Ha egy kicsit jobban szétnézünk az ingatlankínálatban és naponta nézzük az új hirdetéseket, akkor ezen a részen már egy kicsivel nagyobb, szépen karbantartott 30 négyzetméter körüli lakásra is szert tehetünk közel ezen az áron.
Akik kimondottan az olcsóbb panellakásokat keresik Budapesten, azoknak érdemes a Zsókavár utca környékén szétnézniük, hiszen itt már 8 millió forintért is lehet lakást vásárolni. 8 millió forintért már panelprogramban részt vett házakban vásárolhatunk ingatlant. A Zsókavár utca és annak környéke szép zöld területen található meg, távol a város zajától. Az egyedi mérőórával felszerelt lakások rezsiköltsége igen alacsony, így ha valaki szívesen költözik felújított panellakásba, akkor ezt a környéket ajánljuk. Még a felkapott XIII. kerületi Váci úton is szétnézhetünk, ha 10 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésünkre a lakásvásárláshoz.
A sokak által kedvelt Duna Plaza környékén a Gyöngyösi utcai metró megállóhoz közel 1+1 szobás kis lakást vásárolhatunk, amelyhez pince tulajdonjoga is társul. Valószínűleg ezek a lakások némi felújítást igényelnek, de általában a tisztasági festésen túl mással nem igazán kell foglalkozni, hogy lakhatóvá tegyük.
A budai vagy a pesti oldalon található egy szobás lakások megvásárlását azoknak is ajánljuk, akik kifejezetten befektetési célzattal vásárolnának most ingatlant. Lassan kezdőik az iskola és az egyetemek zsúfolásig megtelnek diákokkal, akiknek bizony sok esetben albérletre van szükségük, hiszen vidékről érkeznek. Az ingatlanhasznosítást el lehet kezdeni akár egy lakás megvásárlásával is, hiszen a bevételekből hosszú távon újabb ingatlanokat lehet megvásárolni.