Prémium linképítés legfőbb jellemzői

prémium linképítés

A linképítés fogalmát, jelentőségét, hatását és szabályait megannyi webes tartalom taglalja, mi is tisztáztuk már egyes írásainkban. A prémium linképítés azonban egy külön történet, melyről szintén fontos szót ejteni, hiszen remek marketing és optimalizáló eszköz.

Linkek nélkül nincs internet, pontosabban nincs web, nincs használható tartalom, nem jutunk el a tartalmakhoz. Ha van egy weboldal, akkor rá való hivatkozások nélkül aligha elérhető. Igyekezzünk minél inkább hivatkozható tartalmakat létrehozni és olyan együttműködésekkel gazdagítani külső linkjeink számát, melyek értékkel bírnak és megbízhatóak. Plusz érdemes elgondolkodni a prémium linképítésen is, mert amennyiben valóban profi, nagyon rövid idő alatt több mint megduplázza a látogatóid számát.

prémium linképítés

Mi az a prémium linképítés?

A prémium linképítés a külső hivatkozás szerzésének profin megtervezett, jól felépített cél és sikerorientált módja, melynek során elemzésekre és piaci célokra alapozva választjuk ki, mely aloldalakat fogjuk linkelni. A prémium linképítés egyik ismérve, hogy a szerzett linkek mindegyike a Google által elfogadott. A linkek magas minőségű oldalakra kerülnek, melyek nagy bizalmi indexel rendelkező, releváns websiteok. Sok esetben a linkeléshez PR cikkek készülnek vagy egyéb, külső oldalon megjelenített tartalmak, amik maximálisan marketing szemlélettel készült, de értékes és tartalmilag színvonalas írások.

Ha prémium linképítésről van szó, akkor nem „abból főzünk, ami van”, hanem konkrét receptet készítünk és elkészítjük a hozzá szükséges összetevőket. Ez egy rendkívül szakszerű és nagy eredményeket hozó marketing tevékenység, mely alkalmas linképítésen kívül barndépítésre, látogatók szerzésére, de még konverzió növelésére is, plusz szintén fő célként lebeg szemünk előtt a pozíciónövekedés.

A linképítés eredményei

Nem csupán gyorsan megduplázódott látogatószám, de jelentős pozíciónövekedés is megfigyelhető a kiváló prémium linképítés következtében. A prémium linképítés, mint írtuk, jól megtervezett folyamat, melynek konkrét lépcsőfokai mind egy célt szolgálnak.

A sikert. A lépcsőfokok lényegében ugyanazok, azonban az interneten található különböző vállalkozások különböző csomagáron cseppet eltérő lépésekből állítják össze az egyes csomagok tartalmaként szolgáló prémium linképítést. Hogy néz ki a prémium linképítés, milyen mozzanatokból, részfeladatokból áll?

Ezzel kezdődik a prémium linképítés

A profi prémium linképítéshez először piackutatást kell végezni, hogy legyen adat, amire támaszkodunk. Ez nagyon fontos a használandó kulcsszavak meghatározásához is. Ezt követően ellenőrizni kell, hogy a honlap szövegei, tartalmai tartalmazzák-e a piackutatás (és kulcsszókutatás) során eredményül kapott kulcsszavakat.

Ha eltérés mutatkozik, mielőbb pótolni kell a hiányosságot és megfelelő arányban szerepeltetni kell a hiányzó kulcsszavakat. Ez jó minőségű, megfelelő kulcsszóarányú cikkek, bejegyzések írásával és feltöltésével, valamint képek alt_tag-einek szerepeltetésével könnyedén lehetséges.

Második lépésként ellenőrizni kell a Google helyezést és egyéb statisztikákat, hogy legyen mihez hasonlítani az eredményt, valamint tisztában legyünk azzal, hogy mekkora javulást kell hozni a cél eléréséhez. van olyan program, amivel ellenőrizhető, hogy adott kulcsszóra hányadik helyezést kapod, valamint melyik aloldalad jön fel rá.

Prémium linkelés lépései

Ha megvannak szükséges alapinformációk, elkezdjük megtervezni a prémium linképítést. Mely kulcsszavakra, mely aloldalak linkelésére van szükség és mennyi linket kell szereznünk? A kulcsszavakkal általában 2000 karakteres cikkek készülnek, melyek keresőoptimalizált, célorientált írások. A cikkekben érdemes nem egy, inkább két linket elhelyezni, a cikkeket pedig folyamatosan kell kihelyezni megbízható, magas bizalmú és releváns oldalakon.

Érdemes havi szinten megfigyelni, hogy mekkora változás állt be és erre építeni a következő időszak linképítését. Minden esetben fontos a riportok előkészítése. Prémium linképítést csak profikkal szabad végeztetni, akik valóban értékes weboldalaikon teszik közzé a linképítéshez készített minőségi és nagyon jól keresőoptimalizált tartalmakat. A linképítésnél a legfontosabb, hogy mindenképpen a Google által elfogadott, az irányelveknek megfelelő módon történjen, a rossz minőségű oldalak, linkgyűjtők mellőzésével.

Spam linkek veszélyei

A spamlinkek, a rossz minőségű kifelé vagy befelé mutató linket büntetéseket bonnak maguk után, amely teljesen visszavetheti az oldal elért eredményeit. A természetes linképülés során is előfordulhatnak hibák, arra nincs hatásunk, hogy mely oldalra linkelnek be minket, hol hivatkoznak ránk. A rossz linkek és weboldalunk közti kapcsolat elvágására vannak lehetőséget, a WordPressben például egy bővítménnyel kiiktathatjuk a bajos hivatkozásokat.

Ha különböző hírportálokon szeretnél cikket elhelyezni, benne linkkel, itt tudsz ajánlatot kérni.