Tűz ütött ki a váci cementgyár hulladékfeldolgozójában

Ma reggel tűz keletkezett Vácott, a cementgyár területén. Lapunk információi szerint egy nagyjából 600 négyzetméteres másodlagos hulladékfeldolgozó helyiségben műanyag granulátum kapott lángra. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre az esettel kapcsolatban elmondta: – A váci, gödöllői és rétsági tűzoltók valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor is a területre érkezett, ahol az ott dolgozók már megkezdték a tűz oltását.

– Az egységek több vízsugárral, valamint egy mobil vízágyúval sikeresen eloltották a lángokat. A helyiség teteje a tűzzel érintett területen megrogyott – tette hozzá a szóvivő, akitől megtudtuk továbbá, hogy az oltási utómunkálatok még órákig eltartanak, ugyanis a műanyag granulátum még órákig képes izzani.


Sűrű, fekete füsttel égett a hulladék

Az eset során szerencsére nem történt személyi sérülés.

Az esettel kapcsolatban a cementgyár vezetősége közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben a következőket írják: 2018. január 20-án a reggeli órákban tűzeset volt a Duna-Dráva Cement Kft. Váci Cementgyárának területén. Az esemény egy a Duna-Dráva Cement Kft. területén működtetett vállalkozás által bérelt épületben történt. Az eset észlelését követően azonnal értesítettük a tűzoltóságot, akik rövid idő alatt megérkeztek és azonnal megkezdték az oltási munkálatokat.