Vác újabb izgalmas programsorozat otthona lesz

A kulturális pezsgéséről ismert Vác újabb izgalmas programsorozat otthona lesz a 2017-2018-as évadban. A nyári Régi Zenei Napok sikere után a Filharmónia Magyarország első alkalommal indít négy alkalmas bérletet olyan kiválóságok szereplésével, mint Miklósa Erika és nemzetközi versenyek japán és lengyel győztesei!

A Vác Civitas Szimfonikus Zenekar együttműködésével létrejött Filharmónia bérletsorozatban szeptember 23-án este 19 órától évadnyitó koncert keretében a Szűz Mária Plébánia Fehérek templomában a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar Hӓndel és Haydn műveket szólaltat meg Sándor Bence vezényletével. A váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola Cs. Nagy Tamás Hangversenyterme pedig november 25-én este hét órától Ábrahám Márta és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar koncertjére várja a zeneszeretőket Brahms és Beethoven népszerű műveivel. Ugyanez a helyszín március 2-án 19 órai kezdettel Gálakoncerten üdvözli a neves nemzetközi versenyek győzteseit. Sakata Tomoki zongoraművész, a Liszt Ferenc Zongoraverseny, Tomasz Daroch gordonkaművész, a Pablo Casals verseny, továbbá Sylvia Olszynska (szoprán) énekművész a Marton Éva Énekverseny győzteseként mutatkozik be a váci közönségnek igazán parádés programmal. Boccherini, Grieg és Händel művei mellett Bach remeke, a III. Brandenburgi verseny (G-dúr) pedig a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Miklósa Erika tolmácsolásában csendül fel a Madách Imre Művelődési Központ Színháztermében április 14-én este 19 órai kezdettel Tfirst Péter hangversenymester vezetésével. Legyen részese egy elsőrangú koncertélménynek patinás helyszíneken, parádés előadókkal!

Jegyek és bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1094 Budapest, Páva utca 10-12., T: +36 1 302 4961), Vácon a Madách Imre Művelődési Központban, a Tourinform irodában a www.jegymester.hu oldalon valamint az ismert jegyirodákban.  A helyszín, szereplő és műsorváltoztatás jogát a szervező fenntartja! További információ a www.filharmonia.hu honlapon található.