Váci Lecsófesztivál – immáron tizenharmadszor

2017. szeptember 2-án immáron tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Váci Lecsófesztivál. A Vendégvárók Váci Egyesülete szervezésében megvalósuló, méltán népszerű program színhelye ezúttal is a város főtere (Március 15. tér) lesz. Az ízletes lecsókat és lecsó jellegű ételeket bográcsban és egyéb, szabadtéri főzőeszközökben készítik el a résztvevők, a legkülönfélébb formában. Hiszen, mint tudjuk: lecsót főzni mindenki tud, de mindenki másképp. S, hogy melyik lesz az összes közül a legfinomabb az idén? Szeptember másodikán erre is fény derül!

A szervező, a 2013-ban Pro Urbe díjban részesített Vendégvárók Váci Egyesülete már várja a nevezőket – egészen szeptember 1-jéig – a lecsó és lecsó jellegű ételek főzőversenyére a következők szerint:
A megmérettetésre barátokból, családból, munkahelyi közösségekből álló csapatok jelentkezését várják. Nevezni a Repeta Bisztróban lehet (Vác, Széchenyi utca 18.). A nevezési díj: 3000 forint csapatonként.

Minden versenyző csapatnál 200 forintért lehet majd egy adag lecsót kapni. Az ily módon befolyó összeg karitatív célokat szolgál.

undefined

A főzőcskézés mellett egész nap színvonalas programokkal kedveskednek a szervezők a fesztiválra látogató kedves vendégeknek, résztvevőknek. A részletes programot az alábbiakban tesszük közzé Olvasóink számára.

***

A XIII. Váci Lecsófesztivál kísérőrendezvénye a II. Váci Ikertalálkozó

A tavalyi, hagyományteremtő céllal, a XII. Váci Lecsófesztivál kísérő programjaként megrendezett I. Váci Ikertalálkozó sikerén felbuzdulva (26 regisztrált ikerpár) az idén, a XIII. Váci Lecsófesztivál keretén belül 2017. szeptember 2-án megrendezésre kerül a II. Váci Ikertalálkozó. A VácOnline.hu szerkesztősége és a Vendégvárók Váci Egyesülete közös szervezésében megvalósuló ikertalálkozóra szeretettel várjuk az ikreket, hármas ikreket, négyes ikreket, és így tovább… A mottó: Mint két tojás!

További részletek a II. Váci Ikertalálkozóról az alábbi plakáton találhatók: