Markáns hidegfront érkezik

– Szombaton északnyugat felől markáns hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amelynek hatására a délutáni órákban nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az ország északnyugati és délkeleti részei között – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

– Sok lesz a napsütés, de délutántól a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében, estétől pedig a Dunától keletre is egyre több lesz a felhő. Kora délutántól helyenként már előfordulhat zápor, esetleg zivatar, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől egyre nagyobb területen számíthatunk tartós esőre, záporra, helyenként zivatarra. A Dunántúlon, majd késő délután, estefelé már a Duna-Tisza közén is északnyugatira fordul, és megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 31 és 36 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatti értékek is lesznek. Késő estére többnyire 21, 26, északnyugaton 16, 20 fokig hűl le a levegő – áll az OMSZ közleményében.

Nem tartanak egy kis lehűléstől…

Külsős kollégánk H. Szabó Sándor a minap a hatvani termálvizes strandfürdőben járt. Az ő lencséjén keresztül láthatják most a kedves Olvasók, hogy a hatvani lányok mennyire nem tartanak egy kis lehűléstől…

Néhány fokkal kevesebb? Nem számít, strandolnak…