Elveszítheti lakását egy váci család – Olvasóink segítségét kérjük!

Hétfő este egy nehéz helyzetbe került váci családnál jártunk látogatóban. A fiatal pár és kiskorú gyermekük életét egy közel 4 milliós tartozás keseríti meg amellett, hogy az édesanyát a közelmúltban egy daganatos megbetegedés miatt meg kellett operálni, majd ezt követően pedig kemoterápiás kezelésre szorult…

A család egy elég magas rezsijű lakásban él közel húsz éve. A családi pótlék mellett a férj, Péter keresetéből, illetve az édesanya velük élő testvérének nyugdíjából igyekeznek fenntartani magukat. Nem könnyű helyzetüket tetézte, hogy néhány nappal ezelőtt kaptak egy végzést, amely alapján 2017. szeptember 15-én kilakoltatják őket egy – a fentiekbe már említett – 4 milliós tartozás miatt. "Rettenetesen el vagyunk keseredve, és egyszerűen nem tudjuk, hogy hova, kihez forduljunk, mi lesz velünk…" – hangzik el a könnyeivel küszködő édesanyától, Edinától. "Ha nem sikerül rövid időn belül befizetnünk a tartozásnak legalább egy részét, akkor nincs mese, mennünk kell innen" – teszi hozzá a családfő Péter, akitől megtudtuk, hogy az általuk 13 millió forint körüli összegre tartott lakásukat mindösszesen 8 millió forint körüli összegre értékelték. "Ha ilyen áron elárverezik, és levonják a tartozást, akkor marad körülbelül 4 millió forintunk. Abból új lakást nem tudunk venni. Két megoldás maradt arra, hogy saját lakásban élhessünk tovább. Az egyik, hogy záros határidőn belül összeszedünk egy 4-500 ezer forintot és befizetjük a tartozásra. Akkor a végrehajtó is szóba áll velünk és kaphatunk részletfizetést a fennmaradó összegre. A másik megoldás pedig az lenne, hogy valaki megveszi tőlünk a lakást – szintén záros határidőn belül – azon a 13 millió forintos értéken, ami szerintünk reális. Ez esetben ki tudnánk fizetni egyben a tartozást és a maradék pénzből tudnánk venni egy kisebb lakást" – vázolja az elkeseredett családfő a lehetőségeket.
"Nem látjuk most a kiutat, ezért fordulunk a nyilvánossághoz, hátha…" – hangzik el elcsukló hangon az édesanyától…

A családfő által felvázolt két út közül leginkább az elsőre van nagyobb esély – azaz, hogy összeszedik az említett 4-500 ezer forintot -, mint arra, hogy valaki megveszi tőlük a lakást az említett 13 millió forint körüli értéken.

Elsősorban kérjük tehát kedves Olvasóinkat, hogy amennyiben tehetik, és úgy érzik helyén valónak, segítsék a Baksza családot – akár csak 1-2000 forinttal is – a talpra állásban!

Számlaszámuk:

10401103-86766784-86701004 (K&H Bank)

Kedvezményezett: Bakszáné Lányi Edina

Másodsorban, ha esetleg valaki lakást szándékozik venni, és megtekintené az említett lakást, kérjük, jelentkezzen a 06 (20) 502-60-35-ös telefonszámon a családnál.