Sneaker cipők között válogattunk – nem csak futóknak, edzőknek ajánljuk őket

Vác és környéke köszönhetően a kis távolságnak és a jó közlekedésnek mindig “együtt tud rezdülni” a fővárosi divathullámokkal. Tehát nálunk is, akik adnak a megjelenésükre, azokat biztosan nem hagyta érintetlenül a sneakerek elterjedése az utcai divatban.

A sneaker sokkal több, mint sima edzőcipő. Nem arról van szó tehát, hogy sportolás után magadon felejted a sportcipőd. Egy sneaker stílusos és egy sportoló vagy celeb sztorija is kapcsolódik hozzá. Nem ritkák a művészi gonddal kidolgozott, szigorúan korlátozott darabszámban kiadott sneakerek sem, melyek már eleve sem olcsók, de utána csillagászati áron cserélnek gazdát a sneakerheadek egymás közötti adás-vételében.

Hazánk sincs lemaradva a nemzetközi sneaker trendektől, erről a legnagyobb magyar nyelvű blog, a sneakerbox.hu is tevékeny részt vállal. A cipőrajongókból álló csapat már nyolc éve követi a cipődivat fejlődését és a friss hírek mellett olyan “közérdekű” cikkeik is vannak, hogy hogyan lehet elkerülni a hamis cipők vásárlását és sok cipőtisztítási tippet is találni az oldalon.
   
Tavaly óta a sneakerboxos srácok már nem csak írnak a cipőkről, de a webshopból már meg is rendelhetők a legdivatosabb adidas férfi és női sneakerek. Hiszen mi is lehetne kényelmesebb, mint nyugiban, otthonról böngészni a sneakerek között és ami megtetszik, azt néhány kattintással megrendelni? Lássunk tehát néhány divatos modellt az aktuális választékból!

ADIDAS NMD CIPŐK

A sneakergyűjtők körében (akik jellemzően fiúk-férfiak, ezzel is rácáfolva arra a közhiedelmre, hogy csak a nők őrülhetnek meg a cipőkért) az egyik leginkább keresett modell mostanság az adidas NMD, melynek mind a három változata (NMD_R1, NMD XR1 és NMD R2) elérhető shopban is. Az NMD cipők felsőrészük letisztult vonalvezetésének és szuperkényelmes boost talpának köszönhetően olyan könnyűek és rugalmasak, mintha csak egy vastag zoknit viselnénk, nem is cipőt! A shopból rendelhető összes adidas NMD cipőt itt lehet megnézni!

ADIDAS INIKI

Az Iniki egy igazi “hibrid” cipő. A cipőtervezők mostanában szívesen nyúlnak vissza a múltban népszerű futócipők formavilágához. Persze már a XXI. századot írjuk,  és ma már nem elégednénk meg azzal a kényelmi szinttel, ami 30-40 évvel ezelőtt még nagy szám volt. Pontosan emiatt az Inikit is “felszerelték” az adidas innovatív Boost talp technológiájával. Itt energiaelnyelő és -visszaadó labdacsok gondoskodnak arról, hogy minden lépés olyan legyen mintha vattacukron vagy épp felhőn járnánk (mind a két hasonlatot halottuk már olyanoktól, akik boost talpas cipőben járnak!) De az Iniki elsősorban azért szuper választás, mert múltat és a jelent nagyon jól összekombinálták, és a cipő ár-érték aránya is teljesen rendben van. Az adidas Iniki is megrendelhető a sneakerbox.hu shopból.

ADIDAS TUBULAR SHADOW

Az adidas Tubular egyre terebélyesedő modellcsaládjába új tag érkezett, ez a Tubular Shadow. A tervezők egy a 90-es években népszerű (bizony, már a kilencveses évek is retronak számít, te jó ég!) futócipőből indultak ki, ezt a mai kornak megfelelő, modern anyaghasználattal és technológiával tettek kényelmesebbé és – mert ez egy sneakernél elengedhetetlen- stílusosabbá. A Tubular Shadow egyedi kialakítású, "burrito" nyelve körülöleli a lábat, ezzel adva extra kényelmet, összhatásában pedig kicsit emlékeztet a mostanában nagyon körülrajongott Yeezy 350 v2 cipőre (ez volt, amiért olyan sorban állás szokott lenni Budapest belvárosában, mint a “régi szép időkben” banánért. A sneakerbox.hu cipő webshopból jelenleg két – kék és burgundi – színben rendelhető a Tubular Shadow.

ADIDAS ULTRA BOOST

A váci Duna-parton nemcsak akkor láthatunk futókat, amikor a "Fut A Vác" zajlik, hiszen ez a csak egy jó cipőt és elszántságot igénylő sport Vácott is mind népszerűbb. Mindenkinek megvan a kedvenc futóútvonala a környéken, most ideje egy új kedvenc futócipőt is megismerni!

Szinte minden népszerű sneaker először “fényes sportkarriert” futott be, majd ezután lett felkapott az utcákon is, az adidas Ultra Boost cipőnek ezt valahogy sikerült egyszerre meglépne. Csak két éve dobták piacra, és mára már a harmadik generációs, azaz 3.0-s Ultra Boost sneakerek pörögnek. Ebbe a cipőbe a háromcsíkos márka két forradalmi innovációját  is beletette, ezek a Boost talp és a “kötött” Primeknit felsőrész.
Olyan érzés benne járni (futni), mintha alulról simogatná valaki a talpunkat, a felsőrész pedig annyira rugalmas és kényelmes, mintha csak egy vastag zoknit húztál volna. A cipő jellegzetes eleme a plasztik fűzőpanel (eredeti angol nevén a “cage”). A modellből ez számít az alapnak, de már létezik az olyan verzió is, amelyről ezt levették, ez az Ultra Boost Uncaged. Mind a kétféle Ultra Boost futócipő elérhető itthon is.

ADIDAS EQT SUPPORT ADV

Az adidas EQT cipők alapja szintén egy XX. századból származó sziluett. Ez dolgozta át a mai trendeknek megfelelően a tervezőcsapat: az EQT Support ADV személyében egy szép, dinamikus vonalvezetésű cipőt kaptunk, mely idén tavasszal-nyáron vált igazán népszerűvé egész Európában, egyben Magyarországon is.  Ezt a cipőt nem pakolták tele “űrtechnológiával”, cserébe ez az árcédulán is látszik. De mégsem ez a legfőbb oka annak, hogy ajánljuk, hanem az, hogy tényleg nagyon eltalálták!

ADIDAS SUPERSTAR

A sok újdonság mellett nem maradhat ki a válogatásból a sneaker világ állócsillaga, szupersztárj, az adidas Superstar cipő, mely anno 1969-ben mutatkozott be (előbb mint az ikonikus háromlevelű adidas logó!). A cipő a nyolcvanas években lett meghatározó utcai sneaker: a kosárlabda rajongók és a rap, hiphop zenei stílus követői hordták előszeretettel, de a Run-DMC tette igazi “szupersztárrá” a modellt. A cipő most visszatért és az egyik legnépszerűbb modell most az utcákon. Különlegességként idén néhány Boost talpas modell is elérhető, mely prémium minőségű bőr felsőrésszel és Boost talpmodullal érkezik.  Természetesen a Superstar a sneakerbox.hu shopból is megvásárolható férfi és női méretekben, számos színben – és ami a legfontosabb: jó áron.