Huszonötödször vigadhattunk három napon át

Ebben az esztendőben is több tízezer ember látogatott el a Váci Világi Vigalom programjaira. Az immáron huszonötödik alkalommal megrendezett kulturális fesztivált az elmúlt néhány év hagyományait folytatva a Konstantin téri Székesegyházban nyitottak meg 2017. július 21-én. Az 1993-ban indult Vigalom megrendezésével annak idején a Barokk éve Közép-Európában elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozott a város.

A kezdetekkor Mária Terézia 1764-es, azaz kétszázötven évvel ezelőtti látogatására emlékezve rendezték meg a már országosan ismert rendezvényt, amely tehát negyed évszázados jubileumához érkezett idén júliusban.

A székesegyházi megnyitó követően kezdetét vette a három napos fergeteg. A vasárnap estig tartó vigasság a belváros több helyszínén zajlott. A szervezők igyekeztek olyan változatos műsorfolyamot összeállítani, amelyek közül mindenki megtalálja a kedvére való programot. Érvényesült most is az az „elvárás”, hogy az országosan ismert előadók mellett a helyi értékként számon tartott művészeti csoportok, együttesek is fellépjenek a Vigalomban.

Az alábbiakban a Forte Fotóklub Vác két jeles tagjának, Tomor Istvánnak és Horlik Zoltánnak, valamint kollégánknak, Dózsa Csabának a fotóiból állítottunk össze egy albumot a 25. jubileumi Vigalomról Olvasóink számára. Fogadják szeretettel: