Kis Domonkos Márk maradt a Váci Dunakanyar Színház ügyvezetője

A Váci Dunakanyar Színház ügyvezetői posztjára még áprilisban írtak ki pályázatot. A felhívásra csak a korábbi igazgató, Kis Domonkos Márk nyújtotta be a pályázatát, melyet az elbírálási eljárás részeként egy szakmai bizottság is véleményezett. A szakmai bizottság ülésére 2017. június 6-án került sor a Váci Polgármesteri Hivatalban. A bizottság tagjai, Laklóth Aladár (miniszteri delegált), Fekete Péter (Színházművészeti Bizottság), Halasi Imre (Színházművészeti Bizottság), Nagy Judit (Színházművészeti Bizottság), Oberfrank Pál (Színházművészeti Bizottság), Dr. Ráksi Katalin (SziDoSz), Kovács Ágnes (Önkormányzati Képviselő), Kriksz István (Önkormányzati Képviselő) egyhangúlag támogatták Kis Domonkos Márkot.

Fekete Péter Jászai Mari-díjas rendező, a bizottság véleményének ismertetésekor elmondta, hogy „(…) Az, ami történik Vácott az példaértékű. Ebben az időszakban, amikor színházak bezárásáról van szó a világban, akkor indul valami új és szakmai szemmel nyomon követve, amit Önök tesznek, és amit Márk tesz, az rendkívül jó irány és rendkívül támogatható irány. Ezt szerettük volna, a jelenlétünkkel megerősíteni. (…)”

A végső döntés meghozatalára 2017. június 22-én, a képviselőtestületi ülésen került sor. Az ülés a pályázó meghallgatásával vette kezdetét, majd titkos szavazáson dőlt el az igazgatói szék sorsa. Az ülésen 15-ből 14 képviselő jelent meg, a szavazás eredménye 11 igen és 3 nem, így Kis Domonkos Márkot választották újfent igazgatónak, aki 2022. szeptember 30-ig vezeti majd az intézményt.