A lány, aki 12 nyelven beszél – Egy különleges nyelvtanulási módszer bemutatója Vácon!

Spanyol, norvég, olasz, francia, holland, dán, svéd, eszperantó, orosz, angol, finn, német nyelveken eladhatatlannak tűnik Czeglédi Nagy Zsófia. A 23 éves veszprémi hölgy középiskolai nyelvvizsgabajnok volt, aki gimnázium évei elején elhatározta, hogy érettségiig 10 nyelvből vizsgázik le, ami sikerült is neki. Mindig nagyon érdekelték az idegen nyelvek. Az angol nyelvű ovis dalolós évei után a Kossuth iskolában is angolt tanult, de az igazi „őrület” csak középiskolásként érte el. A Lovassyban végezte el az első évet, majd elhatározta, hogy kezdeti lépésként belevág ebbe a projektbe, ami Gaál Ottó ötlete volt. A veszprémi szakember egy országos hírű speciális nyelvtanulási módszer kifejlesztője, s úgy gondolta, ez a kísérlet látványosan igazolná az általa mutatott eredményes utat.   Zsófiában nem kellett csalódnia, mivel jól ment neki a tanulás. Emelett a szabadidőt sem hanyagolta el, nem maradt le semmiről, voltak mellette barátok, jutott idő a szórakozásra, no és még az érettségire való felkészülésre is.

Először norvégul tanult meg, majd ezt követte a spanyol, amelyet decemberben kezdett és márciusban már nagy izgalommal, de sikeresen vizsgázott is belőle. Ezt követően a már megérdemelt pihenés helyett, inkább a következő könyvcsomagot választotta. A spanyolt a német, a francia és az olasz követte, majd jött a holland, illetve az orosz. Utóbbi kettő között Zsófia eszperantótanulással pihent. Az oroszt a dán váltotta, majd angolból egy felsőfokú vizsgát tett, aztán a svéd és a szintén felsőfokú német következett. Az orosszal viszont meggyűlt a baja, igazi kihívás volt számára a nagyon összetett nyelv, így csak igen lassan lehetett tanulni. A finn szintén nehéz, olyan, mintha újra meg kellene tanulni magyarul. Aki szereti a nyelveket, annak a magyar és a finn is igazi ínyencség.  Nagyon nagy élmény megismerni egy új nyelvet, olyan, mintha egy másik személyiség fejlődne benne.
Zsófi mosolyogva említette, hogy sokan nyelvzseninek tartják. Az úgynevezett nyelvérzék szerinte is létezik, van akinek könnyebb, van akinek nehezebb a nyelvek elsajátítása. Úgyanúgy mint az egyik ember humán, a másik pedig reál beállítottságú, azonban vallja, hogy a szorgalommal bármit el lehet érni.

A fiatal hölgyet a zene is komolyan érdekli, mivel most is énekel, basszusgitározik és már dalszövegeket is írt, mégpedig angolul. Általános iskolában határozta el, hogy szeretne énekelni, Völler Adél tanította. Párjával fellép lakóhelyén és környékén, valamint egy fővárosi együttessel is dolgozik.  A „nyelvzseni” nem tagadja, hogy jövőjét a zenei vonalon képzeli el, de a nyelvek világát sem hagyja el, sőt a jövőben lengyelül és japánul is szívesen megtanulna. A nyelvtanulással amúgy sok minden összefügg, az ember nemcsak tudását, de személyiségét is építi. A nyelvek elsajátításának a folyamatai példát mutathatnak az élet más területein. A nyelvtanulásnál a nyelvtan legyen a karácsonyfa, a többi díszítés már mellékes, személyhez igazítható. Inkább kevesebb szó legyen a birtokunkban, de bombabiztos a nyelvtanunk, ezt a komplex és határozott életfilozófiát vallja magáénak Zsófia.   

A váci és környékbeli közönségnek könnyű dolga van, hiszen a módszer könyvcsomagját hamarosan két alkalommal is bemutatják az alábbi helyszíneken és időpontokban:

2017. május  22-én (hétfő) és május 29-én (hétfő) 17-19 óráig
Madách Imre Művelődési Központ – 11-es terem (Dr. Csányi László krt. 63.)

 
Ráadásul a nyelvvizsgára készülő tanulóknak a helyszínen lehetőségük lesz a középszintig létező összes tananyagunkat (1 darab tananyag + 1 darab online gyakorló + 1 darab nyelvvizsga felkészítő) csomagárban 55970 Ft helyett most 27990 Ft-ért megvásárolni!

Tavaly novemberben a Kreatív Nyelvtanulás online gyakorló programját az év honlapja díjkiosztón Magyarország legjobb nyelvoktató honlapjának választották! Ennek demo verzióját bárki kipróbálhatja, ami már 10 nyelven elérhető.
Így minden tanuló a saját nyelvi fejlődését is folyamatosan figyelemmel kísérheti!

Info és megrendelés: Hudi Tibor 30/318-4953

www.kreativnyelv.hu