Wellness fürdő, amerikai konyha: így növelheti ingatlanja értékét személyi kölcsön segítségével

Habár a személyi kölcsönök túlnyomó többségű szabad felhasználású, a legtöbben még mindig lakással kapcsolatos kiadás rendezésére veszik fel. Talán nincs is ebben semmi meglepő: a lakosság igényei között előkelő helyet foglal el az, hogy kényelmes, jól funkcionáló és nem utolsó sorban mutatós otthont alakítson ki. Cikkünkben a személyi kölcsönök lakással kapcsolatos felhasználására adunk tippeket.

A személyi kölcsön a tavaszi lakásfelújításkor is segítséget nyújthat

A tavasz jellemzően egyebek mellett a felújítási hajlandóságnak is kedvez, és ez a hitelkérvények számában is megmutatkozik. Egy modernebb otthonba nem csak hazatérni felemelőbb, a felújított lakás egy tervezett értékesítés alkalmával is magasabb értéket képvisel – sokszor a felújítás valós értékének többszörösét adhatja hozzá az ingatlan eredeti vételárához.

Az átlagosnak számító munkálatok mellett, mint a festés, tapétázás vagy parkettázás, érdemes és egyre elterjedtebb olyan kevésbé költséges, ám összességében igen látványos erőfeszítéseket is mérlegelni, mint a szőnyegek vagy kárpitok cseréje, a bútorok, nyílászárók felújítása vagy minőségi árnyékolástechnika kialakítása.

Fürdő és konyha: a személyi kölcsönök felhasználásának fő célpontja

Ami a fürdőt illeti, a helyiség a napi tisztálkodás helyszínéből egyre inkább mini wellness központtá lép elő. Ennek megfelelően a hidromasszázs zuhanykabin vagy fürdőkád, a gőzkabin, vagy az extrém fürdőszoba bútor egyre elterjedtebb.

A konyha esetében gyakori, hogy a tervezett eladás miatt a helyiséget korszerűbb, amerikai konyhává alakítják. Szintén tengeren túli példára, a tereket (például az étkezőt és a konyhát, nem egyszer a nappalit is) összenyitják, hogy az ingatlan még tágasabbnak tűnjön. A tükrök elhelyezése szintén közkedvelt trükk az alapterület optikai növelésére, ezért sokan tükrösszekrények beépítése mellett döntenek.

Milyen egyéb felújítási munkálatokat lehet elvégezni a hitel segítségével?

A személyi kölcsön akkor is megoldást jelenthet, ha komplett fűtéskorszerűsítés igénye merül fel. Az alternatív energián alapuló berendezések, például a szolártechnika vagy a hőszivattyú viszonylag nagymértékű beruházást igényelnek, ám hosszú távon általuk sokkalta gazdaságosabb fűtéssel vághatunk neki a téli időszaknak.

Azoknál az otthonoknál, ahol a korszerű hőszigetelés eddig még nem történt meg, egy kedvező feltételű (és legalább félmilliós nagyságrendű) személyi kölcsön megoldást nyújthat.

Erre figyeljünk, ha személyi kölcsön felvételére készülünk

A kedvezőtlen hitelfeltételek kora egyértelműen lejárt. Ma már léteznek olyan konstrukciók, melyek nem igénylik a számlanyitást, vagy épp a jövedelem közvetlen átutalását a bank számára. Keressünk olyan pénzintézetet, ahol nincs szükség kezes bevonására – sőt, ne kössünk kompromisszumot az ingatlanfedezettel kapcsolatban sem, ugyanis ma már lehetőségünk van nemet mondani rá!

Az oney.hu oldalon láthatjuk, hogy már 8,9 % THM-tól miénk lehet a szükséges összeg, mely – a személyi kölcsönökhöz képest meglepő módon – akár a 6 millió forintot is elérheti. A forint alapú, a futamidő végéig fix törlesztőrészlet jó döntés, ha szeretjük a kiszámítható pénzügyi feltételeket.

Rövidítse meg a hitelfelvételi folyamatokat!

Bankonként teljesen eltérő, hogy milyen hivatalos dokumentumokat érdemes magunkkal vinni a banki ügylethez – ennek érdemes még az ügyintézővel való találkozás előtt online utánajárni. Az előzetes tájékozódással mi magunk is hozzájárulhatunk a felesleges körök elkerüléséhez.