Hamarosan a mozivásznon is láthatjuk az Oldtimer Show-n pózoló Mercédeszt

Az idei, megannyi veterán gépjárművet felvonultató Oldtimer Show egyik különlegessége, hogy azon a kommunizmus ideje alatt Magyarországon használt valamennyi gépjármű is megtekinthető. Nem csupán érdekesség, ez maga a történelem. Ha pedig gépjárművek kiállításáról beszélünk, akkor függetlenül attól, hogy napjaink tuning verdái, vagy a múlt gépjárművei jelennek meg, egészen biztos, hogy számos dekoratív lánnyal is találkozhatunk az egyes standoknál. Nincs ez másképpen az Oldtimer Show fent említett szegletében sem, ahol a kommunista éra gép erejű matuzsálemei mellett az érdeklődők – hozzánk hasonlóan – Jaksa Mercédesszel is találkozhatnak. A lány nem csupán dekoratívságával keltette fel szerkesztőségünk érdeklődését. A Mercédesszel folytatott beszélgetés során ugyanis megtudtuk: nemrégiben a Red Sparrow című filmprodukció szereplőválogatásán ötszáz lány közül kiválasztották őt egy szigorú, mindenkin átgázoló orosz kémnő szerepére.

Az alábbiakban a Mercédesszel készült rövid interjúnkat olvashatják:

– Az itt látható gépjárművek számos történelmi film kellékei voltak már. Az fel sem merült bennünk, hogy a standnál az érdeklődőket fogadó lány maga is egy történelmi film egyik szerepére készül. Mesélj nekünk erről! Honnan jött az ötlet, hogy indulj a Red Sparrow szereplőválogatásán?

– A Los Angeles Iconic ügynökségen keresztül jutottam el a castingra.

– Ez az első alkalom, hogy kapcsolatba kerülsz a filmes szakmával?

– Igen, ez az első alkalom, hogy kapcsolatba lépek a filmes szakmával – ezzel egy régi vágyam valósult meg.

– Izgulsz nagyon? Hogyan készülsz a szerepre?

– Nagyon izgulok. Állandóan a szerepem gyakorolom, hogy tökéletes legyen.



– Mikor láthatunk majd a filmvásznon – várhatóan mikor kerül a mozikba a film?

– 2018. áprilisában.

– Egy kérdés erejéig térjünk ki az Oldtimer Show-ra: Minek köszönhető, hogy itt találkozhatunk veled?

– Az említett filmben is hasonló autók vannak, így szerettem volna jobban megismerni ezeket az autókat. Dr. Keserű Sándor váci veterán jármű gyűjtőnek – aki több autóval is kint van itt az Oldtimer Show-n – köszönhetően pedig most nem csupán megismerhetem, hanem képviselhetem is itt az ezeket a gépjárműveket magába foglaló standot.

– Végezetül – egy kicsit túltekintve a filmes témán – mesélj magadról néhány mondatban. Honnan származol, mivel foglalkozol egyébként a hétköznapokban, illetve mivel töltöd a szabadidődet?

– Tótkomlóson élek, gimnáziumba járok, szabadidőmben pedig kondizok.

– Köszönjük a beszélgetést és kívánunk sok sikert a most induló filmes karrierhez!

– Én is köszönöm Nektek!


A kommunizmus gépjármű matuzsálemeit magában foglaló, Jaksa Mercédesz által képviselt standon túl számos veterán gépjárművet elénk táró standdal és számtalan programmal várja az érdeklődőket az Oldtimer Show ezen a hétvégén (2017. április 7-e és 9-e között) Budapesten, a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Látogassanak ki Önök is!