Kati-Patika – gyógynövényes és egyéb gyógyító műhely nemcsak szakértőknek

Mire jó a csalán? Hogy néz ki a pitypang? Melyik növény mérgező? Melyik ehető? Egyszerű kérdések, amelyekre nemcsak a szakembereknek kell tudni a választ! A Kati-Patika weboldalon olyan hasznos tanácsokat találhatsz, amelyeket a mindennapokban is bátran felhasználhatsz!

Nagyanyáink még tudták

Furcsa, hogy anno a nagymamáknak magától érthető volt, hogy ha fájt a hasa a gyereknek kamilla teát adott neki, vagy ha megfázott valaki a családban akkor gőzöltek. Egyszerű trükköket használtak ők is, nem voltak orvosok, vagy boszorkányok, mégis mindenki meggyógyult a családban. Miért ne lehetne ezeket a hasznos praktikákat ma is újra tanulni, s újra alkalmazni?

Kati-Patika blog

A Kati-Patika blog anno azzal a szándékkal indult, hogy ezeket az apró trükköket ismertesse meg az olvasóval. Azóta a blog kinőtte magát, ma már a youtube oldalon is megtalálható a csatornája. Kisfilmekben mondja el Almásy Katalin, a blog szerzője, hogy mire használjuk fel a bodzát, a gyermekláncfüvet, vagy épp a levendulát. Írott szöveg és a vizuális megfogalmazás egymást kiegészítve próbálja beavatni a kíváncsiakat a növények, zöldségek rejtelmes világába.

Tudás alapfokon

A blog célja, ahogy fogalmaz a szerző, nem az, hogy tudományosan mutassa be az egyes növényeket, gyógynövényeket, leírva a számtalan vitamin és ásványianyag tartalmat, hanem a lényeg az egyszerűségben rejlik. Abban, hogy közérthetővé teszi ezt a sokak számára megfoghatatlan, ismeretlen világot. Sok visszajelzés érkezett már hozzá, meséli, akik egy-egy filmet látva, vagy egy-egy bejegyzést elolvasva sokkal bátrabban nyúltak hozzá a pl. a rozmaringhoz, vagy épp a csalánhoz. S pontosan ez a cél! Merjük kipróbálni az újat, kóstoljuk meg!

Blog: www.katipatika.hu