Nagyszülői értekezlet a Váci Rendőrkapitányság szervezésében

A Váci Rendőrkapitányság Vác város középiskoláiban a fiatalok és az időskorúak védelme érdekében 2017. április 1-je és 2017. április 30-a között „NAGYSZÜLŐI ÉRTEKEZLET” címmel bűnmegelőzési programot szervez. A program célja: A fiatalok és az időskorúak bűnmegelőzési célú tájékoztatása a rájuk veszélyt jelentő bűncselekmény típusokról, azok felismeréséről és megelőzésének lehetőségéről.

A „NAGYSZÜLŐI ÉRTEKEZLET” egy, a fiatalok és az időskorúak (nagyszülők és unokák, szomszéd néni vagy bácsi) együttes részvételével megrendezett speciális korosztályfüggő előadás, amelynek keretében a résztvevők – fiatalok és idősek egyaránt – megismerik a káros hatásokat, veszélyeket, majd a későbbiekben saját és az ellentétes korosztályok védelme érdekében képesek lesznek felismerni és tenni ellene.
 
A program a társadalmilag előnyös és elvárt, mivel a korosztályok közötti valamint a családi kapcsolatok erősítését is szem előtt tartja a bűnmegelőzés mellett.

– A célok elérése érdekében a középiskolákkal együttműködve az iskolákban „NAGYSZÜLŐI ÉRTEKEZLETET” szervezünk ahol a diákok és a nagyszülők együtt hallgatják meg az előadásokat. A tájékoztatót követően 3 héten keresztül, heti 1 alkalommal, minimum 1 órában a tanulók meglátogatják a nagyszülőket, amikor segítenek nekik és beszélgetnek egymással, felhasználva a megszerzett bűnmegelőzési ismereteket – olvasható a Váci Rendőrkapitányság ezzel kapcsolatos közéleményében.

A program végrehajtására a középiskolások számára kötelező 50 óra közösségi szolgálat keretében kerül sor. A már korábban megkötött együttműködési megállapodás alapján a programban a váci Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, Madách Imre Gimnázium, Bartók Béla Zenei és Alapfokú művészeti Iskola, Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola valamint a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Szakközépiskolája és Gimnáziuma, I. Géza Közgazdasági Szakközépiskolája, Selye János Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolája, Király Endre Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma vesz részt.
                          
A program lebonyolításáért felelős: Kovács Sándor rendőr alezredes

Elérthetőségei:

06 27/505-600 (3507 mellék)

06 20/2132454

E-mail: KovacsSa@pest.police.hu