Életet mentett a szabadidős rendőr

A Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Helyszínelő-és Balesetvizsgáló Alosztály helyszínelő és balesetvizsgálója 2017. február 28-án 16 óra 40 perckor szabadidejében sétált haza a Vácon található egyik társasház lépcsőházában, amikor arra lett figyelmes, hogy halk segítségkérés hallatszik egy ismeretlen helyről.

Felkutatta a hang forrását és megállapította, hogy a felső szomszédja kiabált segítségért. A külső bejárati ajtót zárt állapotban találta. Megkérdezte a bent tartózkodó személyt, hogy mi történt. Szomszédjáról tudta, hogy egyedül él, nem lakik a közelben hozzátartozója, valamint mozgáskoordinációs problémai vannak, illetőleg rendszeresen gyógyszert szed. A közelmúltban ezen túl még a karja is eltört. A hölgy elmondta, hogy jó pár órája elment fürdeni és a tisztálkodás végeztével, amikor ki akart szállni a kádból elvesztette az egyensúlyát és elesett, azóta kiabált segítségért. Ekkor már több testrésze zsibbadt, nehezen tudott beszélni és fázott. Ezen információk tudatában a rendőr a külső bejárati ajtót benyomta.
Amikor belépett lakásba érezte, hogy hideg van, mivel több ablak is nyitva volt. A nőt plédekkel betakarta és mentőt hívott a helyszínre. A mentők kiérkezésig a nővel folyamatosan kommunikált, majd értesítette a lányát is.
A helyszínre érkező mentősökkel együtt kiemelték az asszonyt a fürdőkádból, az ápolók megvizsgálták és megállapították, hogy ki volt száradva, reszketett, valamint nagyon gyorsan vert szíve, ezért kórházba szállították.