Két napon át a Homok-sziget fogságában

Pénteken reggel a váci tűzoltók mentettek ki két embert a gödi Duna-szakaszon, a Homok-szigetről. – Az ötven év körüli férfi és nő két nappal korábban, szerdán sétált át a Duna jegén a szigetre, ahonnan az olvadás miatt már nem tudtak visszajönni és csak péntek reggel sikerült segítséget kérniük egy, a parton tartózkodó embertől, aki értesítette a tűzoltókat – nyilatkozta szerkesztőségünknek az esettel kapcsolatban Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– A helyszínre kiérkező váci hivatásos tűzoltók egy úgynevezett mozgóstég segítségével, kötélbiztosítás mellett kimentették a bajba került párost – tette hozzá a szóvivő, akitől megtudtuk tovább, hogy a két embernek az ijedtségen kívül más baja nem volt.

Egyes információk szerint a két személy egyébként hajléktalan, ezt megerősíteni látszanak a parton, az egyik fa tövében talált ruhadarabok, hálózsákok.

Szerkesztőségünk jelenlétekor a helyszínen forgatott a TV2 Tények stábja is. Az esetről készített riportjukat ma este nézhetik meg a Tényekben, a TV2-n.