Absztrakt festmények

Az absztrakt művészet lényege, hogy szembehelyezkedik és túllép a természetes, konkrét és hagyományos természetelvű jellegen és olyan alkotásokat jelent, amelyek jellemzője a geometriai formák és színek önálló, szabálytalan alkalmazása. Egyik legjelentősebb művészeti ág, ami képviseli ezt, a festészet. Egyik legismertebb képviselője ennek a művészetnek Pablo Picasso, de szerencsére napjainkban is számos kitűnő festő alkot absztrakt képeket.

Az absztrakt festmények közös jellemzője az egyediség és a fantázia, és sok véleménnyel ellentétben ez is nagyfokú kreativitást és tehetséget igényel.

https://www.festmenybolt.hu/festmeny-webaruhaz/absztrakt-festmenyek/armonia-absztrakt-festmeny

Gyakran mondjuk, hogy ilyet én is tudnék festeni…aztán valahogy ez mégis elmarad és továbbra is igazi tehetségek alkotásait tesszük ki a falra.

https://www.festmenybolt.hu/festmeny-webaruhaz/absztrakt-festmenyek/universo-chiaro-absztrakt-festmeny

Ezek a képek leginkább a modern, még inkább a minimál stílusú házakban, lakásokban mutatnak jól, illetve talán itt adják a legtöbbet. De mit adnak? Mindenekelőtt extravaganciát, de titokzatosságot, temperamentumosságot és intenzivitást is árasztanak ezek a festmények, tehát olyan személyiségeknek ajánlott ezek vásárlása, akik hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.