Figyeljünk egymásra!

Ma, reggel 7 órakor -19 fokot mértek Vácon. Ilyen hidegben egy ember akár 10 perc alatt kihűlhet, ezért kérjük Olvasóinkat, hogy: ha mozdulatlanul a földön ülő vagy fekvő embert látnak, ne menjenek el mellette, szólítsák meg, ajánlják fel neki segítségünket! Ha az illető nem tud válaszolni, hívják azonnal a 112-es segélyhívó számot!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a napokban többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a téli tragédiák nemcsak az utcán, hanem a fűtetlen lakásokban is megtörténhetnek, ezért fontos, hogy ezekben a napokban figyeljünk oda a körülöttünk lakó emberekre is – különösen az egyedülálló és idős szomszédokra, a rossz körülmények között élő családokra.

– Ne maradjunk közömbösek, bármilyen szokatlan jelenség árulkodó lehet. Ha nem füstöl a kémény, ha nappal is égve marad a villany, vagy ha nem tapasztalunk mozgást a megszokott időben, ne habozzunk utána járni, nem történt-e baj, és szükség esetén azonnal hívjunk segítséget – hangsúlyozza közleményében a szervezet.