XII. Váci Lecsófesztivál: már közel félszáz csapat nevezett

Tegnapig már több, mint fél száz csapat jelentkezett a Vácott immáron tizenkettedik alkalommal, 2016. szeptember 3-án, szombaton 8 és 18 óra között Vácott megrendezésre kerülő lecsófőző versenyre. A méltán népszerű program színhelye ezúttal is a város főtere lesz. Az ízletes lecsókat és lecsó jellegű ételeket bográcsban és egyéb, szabadtéri főzőeszközökben készítik el a résztvevők, a legkülönfélébb formában. Hiszen, mint tudjuk: lecsót főzni mindenki tud, de mindenki másképp. S, hogy melyik lesz az összes közül a legfinomabb az idén? Szeptember ötödikén erre is fény derül!

A szervező, a 2013-ban Pro Urbe díjban részesített Vendégvárók Váci Egyesülete még egészen péntek (2016. szeptember 2.) estig várja a nevezőket a lecsó és lecsó jellegű ételek főzőversenyére a következők szerint:
A megmérettetésre barátokból, családból, munkahelyi közösségekből álló csapatok jelentkezését várják. Nevezni a Repeta Bisztróban lehet (Vác, Széchenyi utca 18.). A nevezési díj: 3000 forint csapatonként.

Mint azt Fónagy Istvántól, a Vendégvárók Váci Egyesületének elnökétől megtudtuk: a mai napig közel 50 csapat jelentkezett a megmérettetésre.

Minden versenyző csapatnál 200 forintért lehet majd egy adag lecsót kapni. Az ily módon befolyó összeg karitatív célokat szolgál; erről bővebben az alábbiakban tájékozódhatnak.

undefined

A főzőcskézés mellett egész nap színvonalas programokkal kedveskednek a szervezők a fesztiválra látogató kedves vendégeknek, résztvevőknek. A részletes programot az alábbiakban tesszük közzé olvasóink számára.

Bővebb információ és jelentkezés: a VENDÉGVÁRÓK VÁCI EGYESÜLETE elnökénél, Fónagy Istvánnál a 06 (30) 961-51-16-os telefonszámon.

***

Ha Lecsófesztivál, akkor Jótékonyság!

Mint a fentiekből kiderült: túl azon, hogy főzőverseny, kikapcsolódási lehetőség, a Váci Lecsófesztivál egy jótékonysági esemény is egyben. Az esemény keretében befolyt pénzösszeg egy részét az alábbiakban látható speciális emelő megvásárlásába fektetik a szervezők. A készülék egy 40 éves, súlyos beteg váci anyukának és az őt családjának könnyíti majd meg a mindennapjait.

A fennmaradó összeget további jótékony célokra fordítják.

***

Az I. Váci Ikertalálkozó

Első ízben kerül megrendezésre 2016. szeptember 3-án a Váci Ikertalálkozó. Az eseményt Fónagy Istvánnak, a Vendégvárók Váci Egyesülete elnökének ötlete nyomán a VácOnline.hu szerkesztősége és a Vendégvárók Váci Egyesülete valósítja meg a XII. Váci Lecsófesztivál keretében, hagyományteremtő céllal.

További részletek az I. Váci Ikertalálkozóról az alábbi plakáton találhatók: