Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Zöld közösségi terek kicsiknek és nagyoknak Nyomtatás E-mail
2015. ápr. 16.
Jól haladnak a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának támogatásából megvalósuló fenntartható és a gyermekek, fiatalok egészséges fejlődését, valamint a környezetük megismerését, az értékek tudatos felhasználását elősegítő fejlesztések. Az idei évben a váci térségben két óvoda és egy középiskola zöld közösségi tereinek kialakítását támogatja a cementgyártó vállalat.

„Zöld pályázat a csemeteligetnek” címmel az óvodás gyermekek környezettudatosabb életre nevelése, és a közvetlen természeti környezet megismertetése valósul meg a sződligeti Napközi Otthonos Óvodában. Az óvoda udvarán kerti halastó, oktató pavilon, óvodai veteményeskert, szelektív hulladékgyűjtő sziget és madárbarát mintakert tanösvény is kialakításra kerül. A projekt és a megvalósuló fejlesztések célja, hogy a gyermekek az óvodai nevelés keretében megismerjék a környezetüket, az erdők és kertek lakóit, megtanulják a velük való helyes együtt élést, környezetvédő és környezetszerező attitűd alakuljon ki bennük. 

 
Hasonló elvek vezérelték a Kisvác-Középvárosi Óvoda Csányi körúti tagóvodáját is, amikor „Városi vadvilág” interaktív tanösvény elnevezésű programjukkal jelentkeztek a DDC Zöld-Megoldás-pályázatára. Az óvoda udvarán kialakításra kerülő tanösvény interaktív formában mutatja be a környezetünkre jellemző élővilágot és a tájegységre jellemző növény- és állatfajokat. Az állatmegismerő kalandudvarban játékos formában ismerkedhetnek a gyermekek az erők-mezők állataival, a füvészkertben pedig a hétköznapi növényekkel, helyes gondozásukkal, felhasználásukkal. A két óvodai fejlesztés mellett a Madách Imre Gimnázium Tudatos energiafelhasználás és zöld közösségi tér elnevezésű projektjét támogatja a Duna-Dráva Cement Kft. A középiskola pályázatának célja, hogy gyakorlati eszközök segítségével a fenntarthatóság, energiahatékonyság, valamint a környezettudatosság felé elkötelezett attitűdöt alakítson ki a fiatalokban. Ennek érdekében kialakításra kerül a szelektív hulladékgazdálkodás, energiatakarékos, mozgásérzékelős izzókat és vízcsapokat szerelnek be, az iskolaudvaron pedig kerékpártárolót létesítenek, hogy a mindennapos tevékenységek során rögzüljön a környezettudatos gondolkodás, cselekvés és egészséges életvitel gyakorlásának fontossága. A kerti fejlesztések során virágzó növényzet és kerti padok elhelyezése segíti a zöld közösségi tér létrejöttét.   


A projektek első ütemében megtörtént az építmények alapozása, helyek kialakítása; a fából készült kiegészítők, oktatótáblák, pavilonok, szelektív hulladékgyűjtő egységek, kert padok, pedig már várják, hogy új helyükre kerüljenek. A pályázatok megvalósítási folyamata várhatóan a nyár elejére fog befejeződni.


A pályázat részeként a Beremendi Gyár vonzáskörzetében idén Siklós Város Önkormányzatának „Családi Szabadidő- és Fitnesz Park” elnevezésű programja valósul meg.

Előzmények

A Duna-Dráva Cement Kft. 2011 szeptemberében hirdette meg először a DDC Zöld Megoldás-pályázatot, olyan fejlesztések és programok támogatására, amelyek a közösségi terek, valamint a helyi infrastruktúra környezettudatos működtetését és hatékonyabb hasznosítását a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére ösztönző nevelést segítik elő.
A pályázatokat elbíráló zsűri felkérése során a vállalat azt tartotta szem előtt, hogy a gyárak vonzáskörzetében élő és dolgozó, elismert, hiteles szakértők döntsenek a pályamunkákról és a támogatások odaítéléséről.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat