Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Nem kis illegális szeméttelepre bukkant egy Olvasónk Nyomtatás E-mail
2015. ápr. 27.
- Hétvégi, város széli sétánk közben vettem észre, hogy milyen hatalmas, illegális szeméttelep található a Brodarics István úton. Még a műhold felvételen is látszik. Ez nem csak ronda, de szerintem még a talajvizet is tönkre teszi, hisz sok vegyi anyag is található itt. Már az is érdekes, hogy a közmunkások által használt zsákok mit keresnek itt... - áll abban a levélben, amelyet egyik olvasónk juttatott el szerkesztőségünkhöz az elmúlt hét folyamán. Szerkesztőségünk a hétvégén járt az említett helyszínen, ahol a helyzet elkeserítőbb, mint arra számítottunk.

A helyszínen - amely egyébként már belterületnek számít - több száz négyzetméterre kiterjedő területen, egy amúgy gyönyörű környezetben hevernek a különböző fajtájú, ismeretlen eredetű hulladékok. Találhatunk itt bőven autógumit, és nincs hiány kibelezett tévékből és hűtőkből sem. Emellett találhatók még komplett ablakok összezúzva, és nem kevés háztartási hulladék is hever itt idilli környezetben. A borzasztó látványra csak annyit tudunk mondani: no comment, beszéljenek helyettünk a képek:

Az olvasónk által említett zsákokat mi is felfedeztük a helyszínen - összesen 6 darabot, különböző eredetű hulladékokkal megtöltve. Mivel ezeket a zsákokat a Váci Városfejlesztő Kft. kezeli, illetve bocsájtja a közmunkások részére, így Tar Györgyhöz, a vállalat vezetőjéhez fordultunk, és megkérdeztük őt arról, hogy a Váci Városfejlesztő Kft-hez köthető, nagy méretű gyűjtőzsákok miként kerülhettek egy illegális szemétlerakóhoz. Továbbá kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen lehetőségeket, megoldásokat lát az ilyen illegális telepek felszámolására, illetve kialakulásuk megakadályozására.

Tar György az úgy nevezett big-bag-eknek a szóban forgó illegális hulladéklerakóbani jelenléte kapcsán elmondta: tapasztalták, hogy a városban kihelyezett, közel 200 darab big bag közül néhány hiányzik. Mint mondta, ezeket vélhetően ellopták, majd - mint az a fotókon is látszik - megtöltötték különböző eredetű hulladékokkal és illegálisan elhelyezték.

Az illegális lerakók felszámolása és kialakulásuk megakadályozásának lehetőségei kapcsán a Váci Városfejlesztő Kft. vezetője elmondta: bár az illegális lerakókra fordítható összeg idén 20 százalékkal emelkedett az elmúlt esztendőben rendelkezésre állt összeghez képest, még mindig kevés ahhoz, hogy valamennyi, ismert. Továbbá: véleménye szerint az illegális hulladéklerakók - amely meggyőződése szerint nem csupán a helyi lakosok által lerakott hulladékból képződnek - számának csökkenéséhez, illetve kialakulásának mintegy megelőzéséhez nagyban hozzájárulna, ha lennének itt helyben hulladékudvarok, amelyek kialakításat egyébként - mint mondta - már korábban, 2006-ban szerződött egy cég az önkormányzattal, csak éppen nem lett a dologból lényegében semmi. A cég, amelyről Tar György beszélt, az a Zöld Híd Régió Kft, amelyről legutóbb azt lehetett hallani, hogy csőd közeli helyzetbe került.
Tar Györgyöt ennek nyomán arról kérdeztük, hogy van-e valamilyen alternatíva arra az esetre, ha a Zöld Híd már nem tudná folytatni tevékenységét, ugyanis - mint köztudott - a szelektív hulladék begyűjtését is ők végzik Vácott. A Váci Városfejlesztő Kft. vezetője válaszában elmondta, nemhogy van alternatíva, hanem már 2015. április 1-jétől a Váci Városfejlesztő Kft. végzi a szelektív gyűjtőszigetek ürítését.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat