Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Föld Órája: ma este 20:30-kor villany lekapcs! Nyomtatás E-mail
2015. márc. 28.
Immáron hetedik alkalommal kerül sor a globális felmelegedés elleni, "Föld órája" elnevezésű akcióra, amelynek célja, hogy egy adott időpontban - ezúttal 2015. március 28-án, azaz a mai napon, este 20 óra 30 perckor - egy órára mindenki lekapcsolja a villanyt. A klímavédelmi akció Ausztráliából, azaz Sydneyből indult 2007-ben. Akkor 2,2 millióan, egy év múlva pedig már ötvenmillióan kapcsolták le a villanyt világszerte. A kezdeményezés mára a világ legnagyobb klímavédelmi akciójává nőtte ki magát.

2014-ben világszerte 7000 település, és 162 ország vett részt a világ legnagyobb önkéntes akciójában.

Az akció keretében több száz látványosság is sötétbe borul évek óta - köztük olyan világszerte ismert ikonok, mint a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és az Empire State Building.

Idén hazánkban eddig (2015. március 25-én 11 óráig) 630 személy, 68 település, 165 intézmény, vállalat - közöttük a Vác Online szerkesztősége is - csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez. ...és akkor most jöjjön egy kis toborzás:

Csatlakozz a Föld Órájához, és vedd ki a részed az éghajlatváltozás elleni küzdelemből!


Elindult a visszaszámlálás: hamarosan sötétbe borulnak a világ nagyvárosai, hogy az éghajlatváltozás elleni cselekvésre hívják fel a figyelmet. Te is tehetsz azért, hogy a jövő nemzedékek számára is elérhetőek legyenek a jelen erőforrásai. De ennek érdekében cselekednünk kell!

A WWF Magyarország a Föld Órája alkalmából a következő csatlakozási lehetőségekre szeretné felhívni a figyelmedet:

1. Csatlakozz! - Regisztrálj magánszemélyként a foldoraja.hu oldalon

2. Terjeszd! - Töltsd le a kreatív anyagainkat és terjeszd őket. Használd a social mediára optimalizált cover fotókat és image fotókat! (innen letölthető)

3. Cselekedj! - Gyere el Március 21.én a Miénk itt a Park!, nagy városzöldítési akciójára és vedd ki a részed Budapest egyik legszebb közparkjának a tavaszi nagytakarításából!

4. Ennél többet is vállalnál? - alakíts egy egyetemi csapatot (min. 10-15 fővel), válasszatok egy helyszínt a városban, amire szerintetek méginkább ráférne egy zöldítő ráncfelvarrás, és mozduljatok rá! Március 21-e és Március 27-e között a FŐKERT koordinácója mellett szabad a pálya! Legyen a Ti egyetemetek a legzöldebb! (helyszín és időpont egyeztetésért keressétek a FŐKERT munkatársát Erdélyi Krisztinát +36203597402; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  )

5. Adakozz! - a Föld Óráján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszatarján számára összesen tíz vizibivalyt szeretnénk venni, hogy folytathassuk a megkezdett fenntartható területgazdálkodási munkát. (http://adomany.wwf.hu/tamogatas/tiszatarjan)

6. Ünnepelj velünk! - Gyere el a központi Lekapcsoló Bulinkra, ahol 2015. Március 28-án 19:00-tól Neked zenél majd a sztárfellépőnk, 20:30-kor pedig együtt kapcsoljuk le Budapest fényeit! (részletek később a honlapon!)

Tarts velünk!
Kapcsolj le, és változtass a klímaváltozáson!***

Egy óra takarékoskodás azonban nem váltja ki azt, ha valaki az év többi, közel kilencezer órájában nem törődik a környezettel, pontosabban annak védelmével. Ezért kérjük kedves olvasóinkat: mindamellett, hogy 2015. március 28-án, tehát ma, az este 20 óra 30 perc és 21 óra 30 perc közötti időintervallumban lekapcsolják a villanyokat, az év további napjaiban se feledkezzenek meg a takarékoskodásról, az energia ésszerű használatáról! Takarékoskodjunk az energiával, takarékoskodjunk a vízzel, és úgy általában mindennel - gondolva a felnövekvő generációkra, gyermekeinkre, unokáinkra!

A Vác Online az idén is csatlakozik a globális akcióhoz - immáron hatodik alkalommal: ma este fél kilenckor egy órára elsötétül a portál címoldala.


Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat