Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Tüzelőutalvány Székelyudvarhelyre adományként Nyomtatás E-mail
Az augusztusi, Székelyudvarhelyen és környékén élőket sújtó árvízi károk enyhítésére több alkalommal is segítő kezet nyújtottak a váciak. Az önkormányzat elsőként sietett a katasztrófa idején az ott élők megsegítésére, az ország templomaiban - így Vácott is - gyűjtött pénzadományokat a katolikus egyház, de több, országos és helyi civil szervezet is elkülönített számlaszámokra várták a felajánlásokat.Több váci művész pedig a Madách Imre Művelődési Központ munkatársaival karöltve jótékonysági hangversenyt rendezett. Mindemellett a Vendégvárók Váci Egyesülete nevében Fónagy István, a váci Fónagy & Walter Vendég- és Borház vezetője két alkalommal is járt az árvíz sújtotta Hargita-megyében, s egyszer sem utazott üres kézzel.

Farkaslakára szeptember 18-a és 22-e között tett látogatást, s ezúttal egy fiatal, súlyosan mozgáskorlátozott lánynak, Széki Erzsébetnek vitt ki egy használt, de jó állapotban lévő elektromos kerekesszéket, ugyanis a víz - lakásuk alsó szintjével együtt - magával ragadta Erzsike korábbi kocsiját, s ezen segédeszköz nélkül még a helyi iskolába sem tudott eljutni. A lány helyzetéről az egyik televízió műsorból értesült a segítségre siető Fónagy István.

A kerekesszék mellett mintegy százhúsz-millió lej, azaz százötven-ezer forint értékben vitt magával tüzelőutalványt, amelyet a helyi polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa segítségével juttatott el személyesen a rászorulókhoz. Azért választotta a segítségnyújtás formájaként a tüzelőutalványt az egyesület elnöke, mert kinn élő ismerőseitől úgy tájékozódott, hogy a legnagyobb problémát az okozza, a téli hónapokra beszerzett fa nem szárad ki a fűtési szezon megkezdéséig. A vállalkozót elkísérte útján a magyarországi származású György Kollár is, aki New Yorkban éli mindennapjait, s éppen azidőtájt látogatott haza.

Az egyesület képviseletében az elnök részt vett a szeptember 24-én, a váci Duna-parton megrendezett "Nagy Könyv Party"-n, ahol kétszázhét pohár bor talált gazdára a rendezvényre ellátogatók körében. A borkóstolás révén ötvenötezer forint gyűlt össze. Ehhez az összeghez adódott az a támogatás, amelyet helyi cégek ügyvezetői ajánlottak fel. A váci Szelence Kft. és a Siel-Inczédy Kft. által felajánlott támogatásokkal együtt kétszázötven-ezer forint gyűlt össze. A negyedmillió forintból újfent tüzelőutalványokat vásárolt az elnök, s október 8-a és 10-e között Béta településen osztotta szét azokat egy, az Interneten talált, Dunakesziről utazó csapattal együtt. Ezúttal is kikérve a polgármesteri hivatal szociális osztályán dolgozó munkatárs véleményét osztotta ki az adományt. A hivatali ajánlást azonban semmisnek tekintette Fónagy István, miután szerepelt egy olyan személy is a rászorulók listáján, akinek garázsában ott állt a vadonatúj személygépkocsija, így aztán inkább a szívére hallgatva adta át az utalványokat az ott élőknek.

A Vendégvárók Váci Egyesületének első embere részben ezen tapasztalata miatt ajánlja a további adakozóknak, törekedjenek arra, hogy személyesen kísérjék figyelemmel, pénz vagy egyéb tárgyi adományuk valóban a megfelelő helyre jut-e el.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat