Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Rovinj: a magyar fiatalok egyik kedvenc célpontja Nyomtatás E-mail
2015. jún. 02.
Horvátország nagyon kedvelt a magyarok között, Rovinj pedig egyenesen első számú célpont a magyar fiatalok körében. A festői szépségű város nappal igazi kulturális központ, majd ahogyan leszáll az éj, felpörög minden és szórakozni, bulizni vágyók ezrei lepik el a várost.


Az Isztriai-félsziget nyugati partján elterülő tengerparti város nem egészen 600 kilométeres távolságra van a magyar fővárostól. Ez azt jelenti, hogy autóval még a nyáron megnövekedő forgalmat is belekalkulálva, akár 7-8 óra alatt le lehet érni, és aki egyszer beteszi a lábát Rovinjba, az többé nem akar szabadulni onnét.

Rovinj olyan a magyar fiataloknak, mint a Balaton a külföldi turistáknak

Az előző évtizedekben a magyar tengerhez tízezrével látogattak a turisták. Ki ne tudna felidézni egy sörtől, bortól, vagy egyéb alkoholtól megrészegült, kissé hangos külföldi fiatalt? Ők azért jártak ide, mert a pénztárcájukhoz volt méretezve a Balaton, ráadásul nem is akármilyen szolgáltatást kaptak ezért. Rovinj hasonló a magyar fiatalok számára. Igaz nem igazán olcsó, de azért egy átlagos fiatal, vagy baráti társaság megengedhet magának egy hetet Rovinjban. A költségeket csökkenthetjük is, ha előrelátóan még a főszezon kezdete előtt lefoglaljuk a szállásunkat. Ebben az esetben fejenként akár már 20 euróért is megszállhatunk valamelyik apartmanházban. A Horvátországinfó oldalain sok ötletet találunk, melyek segítséget nyújtanak a nyaralásunk megszervezéséhez.

Ezután, már csak rajtunk múlik, hogy hogyan töltjük el a napokat. Az óváros aljában, és a város körül is több strandot találunk, így a vízre biztosan nem lesz panaszunk.

Este beindul az élet

A városban szinte megszámlálhatatlan mennyiségű kávézó, bár, étterem és disco közül válogathatunk. Külön érdemes kiemelni Rovinj szélén a Monvi Centert, amely az ország legnagyobb szórakozóhelyévé nőtte ki magát. Ebben a parti-központban több discó, bár, étterem között válogathatunk, így biztosan megtaláljuk a saját ízlésünknek megfelelő zenét, ételt, és italt.

Azért itt nem csak bulizni lehet

Rovinjban szinte egész nyáron szikrázó napsütés várja az üdülőket. A folyamatos jó idő fantasztikus sétákat, barangolásokat tesz lehetővé az óvárosban, amelyet hasonlóan például Trogirhoz, szűk, hangulatos utcák jellemeznek.


Az egészen biztos, hogy az oroszlános kapuba bele fogunk botlani, amely még a velencei uralom idejéből maradt az utókorra. Ugyancsak kikerülhetetlen Szent Eufémia temploma, amely a város összes létező szegletéből látszik, nem véletlen, hogy ez egyben a város jelképe is. Nem mellesleg tökéletes tájékozódási pont. Érdemes időt szakítani a környék védőszentjéről elnevezett templomra, mert pazar látványban lesz részünk. Fantasztikus kilátás nyílik innen a tengerre, és a Katarina-szigetre.Amit semmiképp ne hagyjunk ki, ha itt járunk, azok a hajós utak. A kikötőben számtalan cég jobbnál-jobb kirándulásokat kínál, érdemes élni velük. A néhány órás hajókázástól az egész napos idegenvezetésig mindent megtalálunk. Különösen ajánljuk a limski fjordokat, amely nincs is messze a várostól.

Rovinj még éveken keresztül a magyar fiatalok egyik kedvenc nyaralóhelye lesz. A horvát vendéglátók már messziről széles mosollyal üdvözlik őket, hiszen megjelenésükkel máris biztosított a jókedv egész nyáron.

Ingyenes utazási információk


Még indulás előtt érdemes ezt az ingyenes mobil applikációt letölteni, mert itt részletes adatokat találunk Rovinjról, a környék nevezetességeiről és az aktuális autópálya díjakról.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat