Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Rotary: idén is kerékpároztak Vácnál külföldi diákok Nyomtatás E-mail
Többek között Norvégiából, Izraelből, Hollandiából, Egyiptomból, Csehországból és Szlovéniából érkeztek Magyarországra azok a 15-16 éves fiatalok, akik a nemzetközi Rotary szervezet Hungarian Bridge nevű program keretében tartózkodnak hazánkban. A külföldi középiskolások számára változatos programokat tartanak évről-évre a hazai Rotary Clubok. A váciak immáron hagyományosan egy kerékpár-túrát szerveztek a fiataloknak. A biciklis kirándulásra július 25-én, szerdán került sor.A vendégek Váctól Nagymarosig kerékpároztak Posta Botond vezetésével. A nemzetközi szervezet váci clubjának soros elnöke, Posta Botond, aki július elsejétől egy éven keresztül látja el a csoport irányítását. A fiatalok a Rotary Nemzetközi Diákcsere Program keretében látogattak el városunkba. A Vácon és környékén is évek óta nagy érdeklődéssel zajló program célja, hogy a világ különböző országaiból érkező fiatalok megismerjék egymást, más országok, földrészek életét, nyelvét és kultúráját. A tizenéveseket elkísérte Kertész Béla, debreceni pedagógus is.

A világ több pontjáról érkezett gyereksereg Magyarországon családoknál vannak elszállásolva. A diákok azokkal a biciklikkel teljesítették a távot, amelyet a váci Rotary Club az egyik korábbi rendezvény bevételéből vásárolt meg - tudtuk meg Posta Botondtól. A két kerekű járműveket a váci Piarista Gimnáziumban tárolják.
A túra résztvevői a kerékpárúton haladva jutottak el Nagymarosra, ahol is a Yacht kikikötőnél elfogyasztották ebédjüket, majd kötetlen beszélgetés is szerepelt a programban. A résztvevők Nagymarosról visszakerekeztek Vácra. Itt megtekintették a belváros nevezetességeit, hallgathattak egy rövid ismertetést a város múltjáról majd távoztak a következő programra.

A fiatalok magyarországi tartózkodásuk idején jártak Szentendrén, megtekintették a visegrádi várat és Budapest nevezetességeivel is megismerkedhettek.

Röviden a diákcsere programról

A kiválasztott és gondosan felkészített 15-17 éves, középiskolai tanulmányaikat még be nem fejezett fiatalok utazhatnak a Rotary Nemzetközi Diákcserében résztvevő országokba egy tanévre, illetve kisebb számban három hónapra.

Kiemelkedő tanulmányi eredményű, átlagosnál jóval érdeklődőbb, idegen nyelvet már jól beszélő, más országok kultúráját elfogadni és megtanulni akaró diákok kaphatnak lehetőséget, hogy cserediákként, országuk "nagyköveteként" képviseljék hazájukat távoli, sokszor teljesen ismeretlen országokban.

Azok, akik kiérdemlik ezt az óriási lehetőséget, hozzájárulnak a népek közötti megértés fokozásához, amiből kiutazó és a fogadó közösség egyaránt profitál. A világ legnagyobb, kormányokhoz nem kötődő civil szervezete, a mindenütt közmegbecsülésnek örvendő Rotary International felügyeli a programot és segít az esetleges problémák megoldásában.

A Rotary Nemzetközi Diákcsere Program nem nyelviskola, nem is utazási iroda. Mivel a program célja nem az egyéni előremenetel elősegítése, hanem eltérő, ismeretlen országok megismerése, ezért a cél-országot minden esetben a helyi Rotary Nemzetközi Diákcsere Iroda határozza meg.

Fotók: Kertész Béla

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat