Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Nyitott szívek, nyitott pincék és életre szóló élmények Tibolddarócon Nyomtatás E-mail
2014. jún. 23.
Tibolddaróc a nyitott szívek, nyitott pincék otthona. Mint az elmúlt hétvégén mi magunk is megtapasztaltuk, ez nem csupán egy szlogen - itt valóban nyitott szívvel, és a XI. Víg Daróci Pincék Főzőfesztiválján nyitott pincékkel is várták a kikapcsolódni vágyókat. Június 20-án és 21-én számos programmal várták az érdeklődőket, akik - tapasztalatból mondhatjuk - páratlan kulturális és gasztronómiai élményekkel gazdagodhattak.

Tibolddarócon az elmúlt hétvégén mindenki megtalálhatta a maga számítását. Aki nyüzsgésre vágyott, azt Víg utcában vásári forgataggal, árusokkal várták. A gyermekek számára ugrálóvárral és arcfestéssel kedveskedtek, a szervezők. A forgatag közepén felállított színpadon pedig számos színvonalas műsort láthattunk. A teljesség igénye nélkül: felléptek a falu óvodásai és iskolásai, valamint a Tibolddaróci Népdalkör. Aki a nagy melegben egy kis hűsölésre vágyott, azt tárt ajtókkal várták a tufába vájt borospincék. Mi magunk a Dusza, az In Vino Veritas, a Csaba vezér, a Homonyik, valamint a Pesti Patikus pince vendégszeretetét élveztük. A hétvége folyamán az étel-, bor- és pálinkakóstolók, azaz az ízélmény mellett máshoz nem fogható élményekkel gazdagodtunk, amikor például megszámlálhatatlan mennyiségű hordó között sétálhattunk a már-már labirintus-szerűen kialakított In Vino Veritas pincében. Itt, a vastagon nemes penésszel borított sziklafalak között több ezer liternyi bort tárolnak.
A Dusza pince maga volt a földi paradicsom számunkra. Itt maga a polgármester asszony, Harai Istvánné látott minket vendégül. A tárkonyos raguleves és a fokhagymás sült tarja új burgonyával, házi savanyúsággal egyedi gasztronómiai élményt nyújtottak számunkra - és akkor még nem beszéltünk az étkezést megelőző kupicányi szőlőpálinkáról, valamint az ebédhez társuló fehér, vörös és rosé borokról. Mindezt pedig megkoronázta az a vendégszeretet, az a figyelmesség, amivel minket fogadtak, kiszolgáltak.

Aztán a Dusza pincében elköltött ebéd után tettünk egy sétát a faluban. Aki erre jár, mindenképpen menjen fel a Szent Donát szoborhoz és az egykori sziklalakásokhoz - a látvány, az élmény garantáltan egy életre szól!
Mi utunk során megtekintettük még a Bottlik-Mauzóleumot, valamint a Patakmenti Szabadidő Központ és Könyvtárat.

Úti kalauzunk Fónagy István, a Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke gondoskodott arról, hogy egy percig se unatkozzunk. A könyvtár után utunk az 511-es számú, igazán retro hangulatú vendéglátóegység, valamint Fónagy & Walter pincéjének érintésével a Pesti Patikus pincéjéhez vezetett. Itt többek között csirkeaprólék levessel, töltött káposztával, sült tarjával, csirkecombbal, almapálinkával és természetesen különféle borokkal, süteményekkel, valamint élő zenével vártak minket. Nincs mit szépíteni: degeszre ettük magunkat, a hangulatunk pedig egyre csak fokozódott.
Pince-túránk egyik kiemelkedő állomása volt a Csaba vezér pincéjében tett látogatás, ahol maga Lakatos Csaba kollégánk is magára öltötte a borlovagi öltözéket. Ebben a pincében a borok és a művészet "kéz a kézben" várják a látogatókat. A sziklába vágott boltíves ajtók, motívumok, a kápolna rész a Szűz Mária szoborral, valamint a borozó helyiség - ahol még a csapból is bor folyik, de szó szerint - lenyűgözött mindnyájunkat.
Szombat délután elérkezett a fő produkció a nagy színpadon - 16 órától Nótár Mary adott koncertet és hozta fergeteges mulatós hangulatba a jelenlévőket. Az énekesnő mintegy egy órás koncertjét követően dedikált és fotózkodott rajongóival.


Mary fellépése után a színpadot a népzene, és country zene képviselői uralták. Este aztán utcabállal zárult a két napos rendezvénysorozat. A Víg utca, valamint a Gál Borozó és Vendéglő megtelt táncos lábú hölgyekkel és urakkal, sőt, még a legkissebbek közül is sokan ropták szüleikkel, nagyszüleikkel.


Kellemesen elfáradva értünk vissza ideiglenes otthonunkba, ahol szállásadónk, Kiss Rozália várt minket. Késő éjjelig beszélgettünk vele a finom házi pogácsa és a zamatos kökénylikőr társaságában, majd nyugovóra tértünk, hiszen másnap, a reggeli után indultunk haza, Vácra.Itt szeretnénk megragadni az alkalmat és ezúton is köszönetet mondani Rozikának a szállásért, a fenséges reggeliért és vacsoráért és azért a mélyről fakadó szeretetért, amivel minket fogadott és vendégül látott!

Vasárnap reggel nehéz szívvel intettünk búcsút a nyitott szívek, nyitott pincék falujának, Tibolddarócnak, ahová egészen bizonyos, hogy visszatérünk még máskor is!
Olvasóinknak is csak ajánlani tudjuk, hogy tekintsék meg a falu honlapját a www.tibolddaroc.eu webcímen, ahol a további látnivalókról (mint például a Bottlik-kastély, a Szabor-ház, vagy a Kőhodály) is tájékozódhatnak és ha tehetik, látogassanak el maguk is a településre, ahol valóban nyitott szívekre, nyitott pincékre találhatnak és életre szóló élményekkel gazdagodhatnak!
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat