Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Egy váci divattervező sikere Shenzenben Nyomtatás E-mail
2015. nov. 16.
Jónás Annára (képünkön) méltán lehet büszke szülővárosa Vác, hiszen a 2015. november 15-én a Shenzenben (Kína) megrendezett Miss Bikini Universe világversenyen egy, a fiatal divattervező lány által megálmodott ruhában a magyar induló, Serfőző Dorottya elnyerte a Miss Charity International címet!

A városunk hírnevét erősen öregbítő, fantasztikus sikert elérő Annával a minap beszélgettünk. Az interjút az alábbiakban olvashatják.

- Ha jól tudom, a ruhatervezést hobbiszerűen, a munkád mellett végzed. Mióta foglalkozol ezzel?

- Igazából, a ruhatervezés a szakmám. Az Óbudai Egyetemen tanulok, ipari termék- és formatervező mérnöknek, öltözék és kiegészítő modulon. Egy év kihagyás után az utolsó félévemet töltöm, januárban államvizsgázom és szerzek diplomát. Idén már a második év volt, hogy készítettem megrendelésre menyasszonyi illetve alkalmi ruhákat. Talán ezt egy év előzte meg, amíg inkább az iskolai feladatokra, versenyekre, pályázatokra készítettem ruhákat.Jónás Annára méltán lehet büszke szülővárosa Vác

- Ha jól tudom, nemrég egy nagyon komoly felkérést kaptál, és az ennek nyomán készített ruha komoly elismerést kapott egy nemzetközi versenyen. Kérlek, mesélj erről!

- Pár héttel ezelőtt felkérést kaptam Serfőző Dorottya nemzeti ruhájának elkészítésére. Szuper lehetőségnek gondoltam, így rövid időn belül el is készült számára. A ruhát Dóri a Miss Bikini Universe versenyen viselte november 15-én melyet idén Kínában, pontosan Shenzhenben rendeztek meg. Dóri pedig vasárnap elnyerte a Miss Charity International címet.Serfőző Dóri (balról) a Jónás Anna által megálmodott
nemzeti ruhában


- Szakmázzunk egy kicsit... Mit lehet tudni a ruháról?

- A ruhát enyhe kalocsai ihletéssel álmodtam meg. Leginkább a színvilágát illetően, fehér alapon fehér díszítéssel készült el. Némi csavar is került a tervezésbe, hiszen Dóri ruháját két külön módon is lehet viselni. Az alapja egy testhez álló, hátul derékig kivágott ruha, valamit készült hozzá fátyoltüllből egy szoknya, amit az alapra felvéve teljesen más magyaros sziluettet kaptunk. Így pörgésnél a csipkézett alsó szoknya is látszódott.
Alapanyagát tekintve a ruha tiszta hernyóselyem szatén, díszítése pedig francia csipkével történt, teljes mértékben kézimunkával. A z alap közép szimmetrikusan, míg a tüllszoknya kör szimmetrikusan lett díszítve. Amit még érdemes tudni, hogy a koncepcióhoz megálmodott fejdíszt szintén váci hölgy készítette még pedig Tóth Tímea.

- Ez volt az első ilyen nagy megmérettetésed?


- Inkább úgy mondanám, hogy az első nemzetközi bemutatkozásom. Korábban csupán országos szinten sikerült a Glamour tervezői versenyén eredményt elérnem, amikor ruhám az első 30 közé került.

- Mik a terveid a jövőre nézve? Nyilván rengeteg ajtó áll nyitva előtted a ruhatervező szakmában, főleg egy ilyen rangos elismeréssel a birtokodban.


- Természetesen rengeteg tervem van a jövőre nézve. Először is szeretném kicsit elterjeszteni, és több helyen is bemutatni az októberben elkészült menyasszonyi fehérnemű kollekciómat, valamint lediplomázni. A diploma munkámat pedig tavasszal kollekcióvá szeretném bővíteni. Tavasszal pedig ismét fehérneműkkel jelentkezem, csak már nem menyasszonyok számára, hanem színes, tavaszias légies, nőies darabokkal. Illetve leendő menyasszonyaimmal készülünk a jövő nyárra már, ahol idén is lesz szerencsém rengeteg csodás hölgy álmait valóra váltani. Megbeszélés alatt áll ismét egy nemzetközi bemutatkozás lehetősége, ahol ismét egy magyar lányt támogatnék egy szépségversenyen, de erről egyelőre nem tudok többet mondani.

- Végezetül engedd meg, hogy ismételten gratuláljak ehhez a nagyszerű eredményhez és kívánjam, hogy munkáid gyümölcsei hasonlóan édesek legyenek a jövőben is! Köszönöm a beszélgetést!

- Én is köszönöm!


Huszár KárolyMegosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat