Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Egy díjnyertes gyönyörű hang Nyomtatás E-mail
Los Angelesben november 9-én, szerdán vehette át az év könnyűzenei művészének járó (Los Angeles Music Awards) díjat Szylvia. Az énekesnő hangja különleges, finom, árnyalt és érzékeny. Tehetsége, szorgalmas, kitartó munkája, elhivatottsága eredményeképpen vehette át az elismerést. Az ifjú hölgyet Tóth Szilviának hívják. Ő váci születésű, családja mind a mai napig városunkban él.A díjkiosztón jelen volt az énekesnő édesanyja, Tóth Gyuláné városszerte ismert óvonő is, aki jelenleg is a Sirály utcai óvodában végzi pedagógiai tevékenységét, a napokban érkezett haza lányától Los Angelesből és interjút adott szerkesztőségünknek.

- Hogyan és miért történt a kiutazás?

- Két nap alatt döntöttem el és készültem fel az útra, mivel a lányom nagyon hívott és a családom többi tagja szerint is feltétlenül ott kell lenni valamelyikünknek ezen a jelentős eseményen. Így én, akinek minden papírja rendben volt, útnak indultam hozzá. Az itthoniak pedig: a férjem, Szylvia apukája, a testvére, Gábor és az egész nagy családunk, az itteni barátok és a jó szándékú ismerősök drukkoltak, hogy rendben menjen minden. Szerencsére így is történt. A díjat megkapta, remekül sikerült a fellépés, igényes és magával ragadó énekléssel és előadásmóddal szép élményt szerzett a közönségnek.

- De kezdjük sorjában, meséljen az útról…

- Megérkeztem a hosszú, de békés, nyugodt út után a Los Angeles-i repülőtérre. Az út persze nem is tűnik olyan hosszúnak, ha azt a szeretteinkért tesszük meg! Aztán találkozás a repülőtéren; puszi, ölelés, boldogság, majd autóba ülés és irány Los Angeles. Az autóban én egyfolytában meséltem az útról, az otthoni dolgokról, ő csak halkan válaszolgatott vagy bólogatott. Aztán én is elcsendesültem, hiszen tudom a próbák, szervezések után a fellépés előtti napon már pihentetés szükséges. De a csend gyakran sokat mondó. A mi esetünkben is így volt ez.

- Hogyan telt el az idő a másnap este megrendezett díjkiosztó gáláig?

- Otthonában este csendesen tettük a dolgunkat, majd megmutatta a fellépő ruháját. Formája, fazonja, mély piros színe ragyogóan állt rajta. S elérkezett a várva várt nap. A délelőtt lassan telt el, a délután mintha felgyorsult volna. Az ő hozzátartozói, barátai természetesen este a kezdésre mentek oda. A díjkiosztó gálát a Hollywood Boulevardon, a Henry Fonda Music Box Theater-ben rendezték meg. A Hollywood Boulevard - csakúgy, mint máskor -, most is fényárban úszott. Napközben én nem igazán találtam vonzónak, de esti fénynél valahol tiszteletet és egy érdekes érzést parancsol az emberre a hagyományai miatt. Bennem az izgatottság volt erősebb. Aznap éppen esett az eső, így duplán fénylett minden.

- Megtudhatnánk valamit a díjról és a díjkiosztóról?

- Ezt a Los Angeles-i Zenei Díjat éppen tizenöt esztendővel ezelőtt adták át először, így ez alkalommal ezt a kerek évfordulót is ünnepelték és a rock and roll ötvenedik évfordulóját. Többfajta zenei műfajban, stílusban osztottak ki díjakat. Közöttük Szylvia lányom kapta az év Könnyű-zenei művésze díjat, amelyet a fellépése után kapott kézhez. A rendkívül szép műsor elég hosszú volt, ő a közepe felé lépett színre. Megjelenésekor jólesően hallottam, ahogy a nevét kiáltozták. Ő pedig énekelt komoly felkészültséggel, de könnyedén, lazán, mosolygósan. Színes egyénisége vonzotta az emberek figyelmét. Bizonyította, hogy egyértelműen színpadra termett, aki az ő stílusát, műfaját színvonalasan képviseli, tudja és érzi legbelül. Ez utóbbiak sugároztak belőle. Ő nem csak álmodozik, hanem keményen dolgozik álmai megvalósításáért. Ezután is ezt teszi.

Szylvia színes egyénisége vonzotta az emberek figyelmét

- Jól döntött a kiutazással kapcsolatosan?

 - Biztos vagyok abban, hogy örökre megbántam volna, ha nem tudok legalább én ott lenni. Pótolhatatlan percek voltak ezek, és büszke vagyok rá és persze a családom is az. Aki jól ismer engem, tudja az én mondásomat: “A választott szakmádat, hivatásodat jó, ha szereted, értesz hozzá és belső igényeidet, tudásodat, értékeidet azon belül kamatoztasd minél magasabb szinten.” Szylvia ezt teszi.

- Annak ellenére, hogy nem az édesanyja hivatását választotta…

- Én valamikor a gyerekeket választottam, és tenném ezt ma is, több évtizedes óvodapedagógusi munkám után is. Az én óvónői hivatásom is csodálatos! De úgy gondolom, valahol a miénk találkozik: Mindkettőnké művészet, amely változatos, sosem unalmas, állandó küzdelmet igényel, mély és erős érzelmeket, érzéseket igénylő és kiváltó feladat, valamint feltétlen pozitív eredményre törekvő - mondta befejezésül Tóth Gyuláné.

Biztosak lehetünk abban, hogy hallunk még sokat erről a tehetséges, lelkes és energikus ifjú hölgyről. Jelenleg karácsonyi dalainak felvételét készítik, amelyeket rövidesen játsszanak a kinti rádiók. Az itthoniak pedig a www.szylvia.com oldalon keresztül hallgathatják meg dalait.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat