Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Bemutatkozó látogatáson járt a baráti kör elnöke Nyomtatás E-mail
A szeptemberben újjáalakult váci Finn-Magyar Baráti Társaság megválasztott vezetője, Iványi Károly a közelmúltban bemutatkozó látogatáson járt a finnországi Järvenpää-ben. Vác testvérvárosába az “újjáélesztett” társaság elnökségének tagjával Farkas Pállal, a Váci Szimfonikus Zenekar vezetőjével utazott Iványi Károly.
A meghívásnak eleget tevő karmester, zenetanár vezetésével kiutazott Váci Szimfonikus Zenekar hatalmas sikert aratott fellépésével finnországi testvérvárosunkban. A baráti kör vezetőjének finnországi tartózkodása idején egyébként egy hivatalos váci delegáció is járt Järvenpää-ben. A dr. Bóth János polgármester, országgyűlési képviselő vezette városi küldöttség tagjaként Miskei Sándorné képviselő és Hlavka Bacsó Zsuzsanna, a polgármesteri hivatal munkatársa utazott ki testvérvárosunkba. A váci hivatalos delegációt és a váci baráti társaság vezetőjét egyidejűleg fogadta Erkki Kukkonen, Järvenpää polgármestere. A találkozó során megbeszélték a két város kapcsolatának további fejlődési lehetőségeit.A finn és a magyar város diákjai közötti csereutazás további folytatását a tárgyaláson résztvevők egyöntetűen fontosnak tartották. Ezt a programot évek óta a váci önkormányzat segíti és ez ezután is így lesz.Az utazásra október 18-a és 22-e között került sor- tudtuk meg Iványi Károlytól. A finn város előljárójával történt megbeszélésen kívül az egyik leghíresebb finnországi középiskola és egy fedett, műfüves focipálya megtekintése is szerepelt. A váci szimfonikusok a Järvenpää mellett Turkonba és Nikelibe is ellátogattak egy-egy koncert erejéig. A siker egyik finnországi városban sem maradt el.

Iványi Károly – akit felesége, Iványi Károlyné, a váci Madách Imre Művelődési Központ igazgatója is elkísért az útra – érdekességként elmondta, hogy meglepően sokan beszéltek finnországi testvérvárosunkban magyar nyelven.Ezt fordítva viszonylag kevesen mondhatják el magukról, mármint nem sok váci büszkélkedhet azzal, hogy tud beszélni finnül. Ezen a helyzeten rövid időn belül változtatni kíván a váci Finn-Magyar Baráti Társaság. A közeljövőben ugyanis finn nyelvtanfolyamot indítanak a váci Katona Lajos Városi Könyvtárban. Az intézmény igazgatója, Mándli Gyula ilymódon is segíti a társaság munkáját. Már csak azért is mert kiváló szakmai kapcsolatot alakított ki az elmúlt években a järvenpää-i könyvtárral.

A kurzusra jelentkezni az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   e-mail címen lehet. Ugyanitt várják azon családok jelentkezését is, akik egykoron, vagy akár napjainkban is jártak már Finnországban és élményeiket, ötleteiket, elképzeléseiket szívesen megosztanák a baráti társaság többi tagjával.

Mint azt megtudtuk: a szeptember 25-i újjáalakulás óta már több váci család is jelentkezett tagnak és töretlen lelkesedéssel tevékenykednek azon - a baráti társaság elnökségével karöltve -, hogy minél többen megismerhessék Finnországot.


Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat