Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
5 kultikus hely Delhiben Nyomtatás E-mail
2016. szept. 28.
India felkeresése során Delhi semmiképpen nem maradhat ki a felfedezendő városok sorából. Utazásszervezés alkalmával a turista igencsak bajban lehet, hiszen az egzotikus ország megszámlálhatatlan látnivalóval és páratlan természeti értékekkel rendelkezik. Ha azonban rangsorolni kellene a legnépszerűbb városokat, akkor a statravel.hu információi szerint Delhi minden valószínűség szerint az első helyen végezne. Nézzük, melyek azok a látnivalók, amelyek minden turista számára felejthetetlen élményt jelentenek!

Fény-, és hangjáték a Vörös Erődben


A hatalmas méretekkel rendelkező Vörös Erőd építése 1638-ban kezdődött. Nevét körülbelül 33 méter magas vörös homokkő falairól kapta. A Jahan sah parancsára épült monumentális erőd nem csak méreteinél fogva érdemel azonban szót, hanem belső kialakításának apropóján is. Ugyan mindez az évek során sokat veszített fényéből, mégis páratlan látnivalóként szolgál napjainkban is. A földrengések, támadások és tűzvészek után a sokadig felújítási munkálatok kezdődtek el, ám területe így is kihagyhatatlan.

Az erőd öt kapuja közül a Lahore kapun keresztül lehet bejutni az épületbe, ahol azonnal fedett bazárral találkozhatunk. A számos helyiség közül különösen érdekes lehet a sah magánlakosztálya, a királyi fürdőház és az úgynevezett nyilvános kihallgatások csarnoka. A márványborítás, a drágakövekkel kirakott falikárpitok és a szőnyegek elvarázsolják a látogatókat, akik számára az erődben minden este megrendezett fény-, és hangjáték is ajánlott.

India legnagyobb mecsete Delhi városában: a Jana Masjid-mecset

Az ország legnagyobb mecseteként tartható számon az az épület, amely Janah sah, mogul uralkodó nevéhez fűződik. A vörös homokkő, fekete onix és márvány felhasználásával, az 1600-as évek derekán épült mecset három kapuval és két minarettel rendelkezik. A déli minaret tetejéről páratlan látvány nyílik Delhi városára, de a szent ereklyéket bemutató múzeumot is megéri felkeresni. Fontos tudnivaló, hogy cipővel nem szabad belépni, és bár a mecset látogatása ingyenes, de ha fényképezni szeretnénk, akkor az úgynevezett kameradíjra biztosan számítani lehet.


Qutub Minar: múlt és jelen találkozása

Nem csak méretei miatt érdemel figyelmet a Qutub Minar, ugyanis a minaret vallási és kulturális központként is szolgál Delhi területén. Az uralkodó dinasztiák dicsőségét hirdető épület 72 méter magas tornyát 1368-ban egy villámcsapás lerombolta, de később újjáépítették a lerombolt szinteket, sőt, Feroz sah még két szinttel megtoldotta azt.

A restaurálások miatt ma már nem teljesen függőlegesen áll az építmény, de még így is lenyűgöző látványt nyújt. A minaret népszerűségét nem csak kultikus jellegének köszönheti, hanem annak is, hogy itt kerül megrendezésre minden év utolsó két hónapjában az indiai zene és tánc fesztivál.

Humayun császár sírja


A Taj Mahal építéséhez is mintául szolgált az épület, amelyet az 1556-ban elhunyt császár özvegye építtetett. A síremlék fekete és fehér márványból, valamint vörös homokkőből épült, és egy 42,5 méter magas hagymakupola ékesíti. A nevezetesség kertjében a császár kedvenc borbéjának síremléke is megtalálható. Napkeltétől napnyugtáig látogatható a komplexum.

Aksardam-szentély, a hinduizmus fellegvára


2005-ben nyitotta meg kapuit az Aksardam-szentély, amelyet méltán nevezhetünk a hinduizmus fellegvárának.
A Delhi városában, a Yamuna folyó partján álló épületegyüttes a turisták kedvelt célpontja. A hinduizmus történetének megismerésére remek lehetőséget kínál a szentély, ám ennél sokkal többet is nyújt. Maga a kert is több órára elegendő programmal áll rendelkezésre zenélő szökőkútjával és páratlan szépségű kialakításával.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat