Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Vácott is tiltakoztak a Közfelháborodás Napján Nyomtatás E-mail
Az esős, hideg idő ellenére is sokan - Budapesten, a Kossuth téren nagyjából 20 ezer ember, Vác főterén pedig mintegy 150 ember - gyűltek össze 2014. november 17-én 18 órától a "Közfelháborodás Napja" rendezvényeken, melyek országszerte és külföldön közel 40 városban kerültek megrendezésre.Hogy miért tüntettek az emberek, azt valamennyi helyszínen megemlítette a helyi szónokok egyike - így Vácott is:

"Nem dőlünk be a kommunikációs trükknek!

Nem engedjük, hogy korlátozzák az információ szabadságát, és semmibe vegyék a magyar emberek akaratát. Nem

hagyjuk, hogy lenézzenek és lekezeljenek minket!

Nemet mondunk az internetadóra!

Nemet mondunk az állami korrupcióra!

Nemet mondunk a túladóztatásra!

Nemet mondunk a jelenlegi külpolitikára!

Igent mondunk Európára!

Igent mondunk a szabadságra!

Igent mondunk az átláthatóságra!

Igent mondunk a felelős kormányzásra!"A civil kezdeményezésre utcákra, terekre vonult emberek tehát már nem csak az Internetadó ellen tüntettek. A szónokok a legtöbb helyütt azt mondták, hogy az Internetadó csak az utolsó csepp volt a pohárban. A probléma gyökerei ennél már mélyebbre nyúlnak: a nemrégiben napvilágot látott NAV-botrány, a felszínre kerülő korrupciógyanús ügyek, az újabb adók kilátásba helyezése, a sajtószabadság csorbítása az országhatáron túlnyúló elégedetlenségi hullámot gerjesztett.

A váci tüntetésről partnerünk, a VácMylife az alábbiakban is megtekinthető videót készítette:


 
A tüntetés végén az emberek békésen távoztak Vác főteréről. A budapesti, Kossuth téri demonstrációt követően a tömeg kordont bontott, majd egy nagyjából ezres kemény mag a Parlament főlépcsőjénél órákon át farkasszemet nézett a rohamrendőrökkel, akik végül számtalan felszólítást követően kiszorították az ellenálló demonstrálókat a térről. Az ORFK közlése szerint senkit nem állítottak elő a tüntetők közül. Úgy tudjuk, többen rosszul lettek a tömegben, a rendőrség egyedül őket emelte ki és kísérte a kiérkező mentőkhöz.

Hogy lesz-e bármiféle eredménye a megmozdulásoknak, hoz-e bármiféle változást az, hogy az emberek ismét összefogtak és hangot adtak elégedetlenségüknek, egyelőre nem tudni. Azonban a problémákat és azt a tényt, hogy valamiféle változásra, változtatásra van szükség, nem lehet szőnyeg alá seperni. Hogy ezt a változást a jelenlegi, vagy egy új vezetés hozza el - úgy gondoljuk - részletkérdés. A lényeg, hogy valamiféle változásra, változtatásra szükség van. A vezetők figyelmének felhívásához pedig nagy szükség van arra, hogy az emberek békés keretek között - élve jogaikkal - kiálljanak és felemeljék szavukat a változásért és hangot adjanak nem tetszésüknek egy-egy, számukra kedvezőtlen döntéssel szemben - szülessen az akár helyi, akár országos szinten.

A mostani tüntetéssorozat valamennyi helyszínén a demonstráció részét képezte egy egy perces néma csenddel és egy szál gyertya meggyújtásával történő megemlékezés, mellyel a közelmúltban tragikus körülmények között elhunyt fiatal aktivistára, Rózsa Milánra emlékeztek a szervezők.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat