Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Több tíz milliós sikkasztást fed az uszoda sátorteteje? Nyomtatás E-mail
2014. szept. 22.
Az értékrendek rendbe tételét, a rend betartását, a jó dicséretét és a gonosz büntetését kiemelt feladatának tartja megválasztása esetén Nagy Péter független polgármester-jelölt, illetve a 7-es számú választókörzet független képviselő-jelöltje, aki péntek este tartott fórumán beváltotta pár nappal ezelőtti bemutatkozása alkalmával tett ígéretét, miszerint: a választások napjáig minden pénteken 18 órai kezdettel, a művelődési központban lakossági fórumot tart, amelynek keretében minden alkalommal, papírokkal alátámasztva tár a jelenlévők elé egy-egy 10-100 milliós nagyságrendű, a várost és annak lakosságát megkárosító gazemberséget.

- Kezdjük is mindjárt azzal a témával, amit nyilván mindenki kíváncsian várt ezen a fórumon. Ez pedig nem más, mint az uszoda új sátortetejének projektje, mely korábban már kicsit felkavarta az állóvizet Vácott. Egy 89 millió forintos beruházásról van szó. Egy előkerült árajánlat szerint az eredeti ajánlat 45 millió forint volt, majd az eredeti ajánlattevő alvállalkozójával, aki nagyjából 35 millió forintos ajánlatot tehetett a fővállalkozónak, csináltatták meg majdnem háromszoros áron - vázolta a témát Nagy Péter, miközben a magasba emelte a vállalkozó által kiajánlott eredeti, alacsonyabb összegű árajánlatot, majd hozzátette: véleménye szerint itt egy nagy sikkasztás történt, ezért ez év júniusában feljelentést tett több hatóságnál. Az eset kivizsgálása - mint mondta - jelenleg is folyamatban van.


A polgármester-jelölt ezután a korábban az ügyben többször is nyilatkozó Pető Tibor váci alpolgármesterhez, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjéhez címezte a következőket: - A tények, a kezemben lévő papírok tartalmának ismeretében szeretném megkérdezni Pető Tibor urat, hogy hová került az a több tíz millió forint, amely a két árajánlat között mintegy szakadékot képez? Erre nagyon kíváncsian várom a válaszát. Mint ahogyan arra is, hogy ha egyáltalán kerül, hogyan kerül majd a város tulajdonába ez az objektum, amelyet a város egyelőre mintegy 180 millió forintért bérel 10 évre, és amelynek bontása és újraépítése a korábbi 1 millió forint helyett 6 millió forintra rúg?

Nagy Péter ezután általánosságokban szólt a jelenről és a jövőről. Mint mondta: nem felejtette el, hogy ő maga honnan jött, mint ahogyan tudja azt is, hogy aratni csak vetés után lehet. Ahogy ő fogalmaz: a jelenlegi vezetés azonban a vetés terhe nélkül ígért aratást az embereknek. - Én nem tudok jelöltként látványos előrelépést ígérni. Ígérhetném a nyugdíjak emelését, az idősek buszoztatását a boltokhoz, stb., de nem teszem, mert nincs értelme ígérni, és nem is ezek azok a problémák, amelyeket először tisztába kell tenni - fogalmazott a független jelölt, aki - mint mondta - az aláírásgyűjtés folyamán, az emberekkel találkozva azt tapasztalta, hogy azok nagyjából 50 százaléka kiábrándult az ígéretekből és az azokat tevő politikusokból. - Miért is van ez? - tette fel kérdést Nagy Péter, majd eképp meg is válaszolta: - Azért van ez így, mert az ígéretek többségében mindig ígéretek maradtak. Sokan pedig olyat ígérnek most, amit már 4 évvel ezelőtt is megígértek. - Erről hallottam egy viccet is - folytatta a polgármester-jelölt: - Polgármester úr! Ön megígérte 4 éve, hogy rendbe teszi a mélygarázs kérdését. Mégsem történt semmi. Miért? Mi ennek az oka? - Tudja riporter úr, az az ígéret olyan sok szavazatot hozott, hogy most szeretném újból megígérni.


Nagy Péter úgy látja, itt valódi, gyökeres változás kell történjen. - A valódi változáshoz, a város korrupciótól való megtisztításához a gyökerénél kell megragadni a problémákat. A változás ne azt jelentse, hogy átfestem a ruhámat, vagy leglettelem a repedést. Annyi jelölt van most, aki már volt ilyen, meg olyan színekben, tett már ilyen és olyan ígéreteket, most pedig ismét van bőr a képén, hogy kiálljon az emberek elé. Ezeket az embereket nem érdeklik a választópolgárok, csak az, hogy újra bekerüljenek a testületbe, vagy épp egy alku révén kórházigazgatóvá váljanak, esetleg visszakerülhessenek egy újabb, jól fizető, fiktív állásba a kórháznál, mondjuk, mint kommunikációs tanácsadó. Ezen emberek szeme előtt nem lebeg más csak a hatalom és a pénz - hangzott el a jelölttől. Hozzátette: ezekről is szeretne bővebben beszélni a közeljövőben.

Visszakanyarodva jelöltségéhez Nagy Péter ismételten kihangsúlyozta, hogy a városnak olyan vezető kell, aki értékrendet és munkát ad az emberek kezébe, aki pedig nem ragadja meg a munkát, hanem lop, elveszi a másét, azt büntetni kell. - Bárki is kerül oda a székbe, ha nem a tisztelet és a becsület jellemzi, meg fog bukni. Illetve, ha nem fog megbukni, akkor romlást hoz az emberekre - hangzott el a jelölttől, aki mindenkit arra kér, hogy menjen el szavazni és szavazzon egy "NAGY" győzelemre. - Szeretnék világítótorony lenni, aki a viharok elmúltával is ott áll, a portól megtisztítva. Szeretnék olyan polgármester, képviselő lenni, akinek 5 év múlva majd nem tépik össze a szórólapját, mint tette azt itt az úr az imént (a fórum közben az egyik jelenlévő egy rövid monológot követően széttépte egy civilként induló jelölt szórólapját - a szerk.). A győzelem nem csak a megválasztásról szól, hanem arról is, hogy megválasztása esetén tisztelettel és becsülettel végig csinálja az elkövetkező 5 évet.

A fórum végén kollégánk feltett egy kérdést Nagy Péternek, amelyben arra volt kíváncsi, hogy van e bármiféle személyes sértettség a kemény fellépése mögött - gondolva itt arra, hogy az általa képiselt váci bírkózók nem részesültek a TAO támogatásból. - A kérdés jó és helyén való - kezdte válaszát a jelölt, majd így folytatta: - Természetesen van bennem sértettség, de úgy gondolom, hogy ezt külön kell tudni választani. A gazemberség, így például 10-100 milliós fiktív ügyletek felett a személyes érintettség félre tétele mellett sem lehet szemet hunyni. Ez ugyanolyan, mint amikor egy polgármestert egy ismerőse orrba vág az utcán, aztán másnap bemegy a hivatalba elintézni egy papírt. A polgármesternek ekkor félre kell tennie személyes sértettségét és el kell végeznie a kötelességét. Most én is félretettem a személyes érintettségemet és nem az miatt állok ki, hanem az emberekért. Azért, hogy egy tisztességes, becsületes városvezetés működjön az elkövetkező 5 évben.

Nagy Péter a fórumot azzal zárta, hogy szeretne konkrét választ kapni az este fő témájában felmerült konkrét kérdésére. - Kérdésem tehát Pető Tiborhoz nem más mint az, hogy: Hol van a pénz? - zárta gondolatait a független polgármester-jelölt.

Szerkesztőségünk érintettségére való tekintettel megkereste Pető Tibort, aki Nagy Péter kérdésére az alábbi sajtóközlemény formájában válaszolt:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nagy Péter úr valószínűleg csak a kampány finisben figyeli a közéletet, hiszen Dr. Bóth János néhány héttel ezelőtt ugyanezt a kérdést már feltette. Nagy úr tudhatná, hogy a TAO pályázatokat szakszövetségek bírálják el és ellenőrzik. A korábbi kérdés okán érdeklődésemre elmondták ilyen tartalmú árajánlat a pályázatban nem szerepel. Ez csupán a negatív kampány része. Véleményem szerint Nagy Péter „missziója” hitelesebb lenne, ha végre lekerülne a legnagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyek listájáról.

(Forrás: http://www.nav.gov.hu/data/cms160317/180nap_MSZem_20140630WEB_2014.07.24_09_43.pdf)

Ehhez sok sikert kívánunk neki, mert ez a magyar állam kassza érdeke. Ennek hiányában azonban inkább az a kérdés tűnik hitelesnek Nagy úr hol a pénz?

Pető Tibor

A történet az alpolgármester közleményével érdekes fordulatot vett, így Nagy Péterhez fordultunk, hogy adjon választ a Pető Tibor által leírtakra, illetve az általa feltett kérdésre:

- Mit szól Pető úr válaszához?

- Olyan Pető Tiboros. Aki ismeri őt, tudja, hogy Tibor szereti az embereket ellent mondást nem tűrően maga alá gyűrni, lehengeríteni, bedarálni a beszédeivel. Nálam ezzel a stílussal nem megy semmire, nem tudok hanyatt esni előtte, ezt már megtanulhatta volna az uszodai leszereplése után.

- Tudna válaszolni a felvetett top 100-as helyére?

- Igen, persze hogy tudok. Ha Cyrano De Bergerac nyomán kicsit költészkedve poénkodni akarnék, azt mondanám, legalább láthatják a választok, hogy hiteles vagyok, mert nem csak álmodom a „Nagy”-ot, de nagyságban is járok, a tetteim is „Nagy”-ok. Ha élces, gúnyos hangot akarnék megütni, mondhatnám: hát ez a szintkülönbség kettőnk között. Ő bukott, piti, pár tíz és száz ezres adóságokkal küzdő emberként kezdte a politikai pályáját, aki a mai napig is sokszor még a telefonszámlájával is tartozik az önkormányzatnak, engem meg 5 nagyságrenddel feljebb, fejedelmi vadként űz és tart nyílván az APEH. A valóság azonban ennél prózaibb. Volt egy téves megállapítása az APEH-nek, én pedig ebben az időben kint voltam 3 hónapig a családommal az USA-ban egy szabadalmam kapcsán, a posta pedig helytelenül küldte vissza a nekem szóló levelet, így annak felbontatlan tartalma, mivel senki sem cáfolta, életre kelt. Amint erről tudomást szereztem, természetesen azonnal jeleztem az APEH felé, kérve, hogy ezt korrigálják, ami folyamatban van. Pető úrnak pedig marad majd egy kidurrant lufi.

- Hogy látja, elindult annak a bizonyos „Sz”-betűsnek a dobálása a kampányban?

- Látom, nincs mezőgazdasági végzettsége.

- Hogy hogy? Ezt nem értem.

- Annak a bizonyos „Sz”-betűsnek van egy másik neve. Trágyának hívják. Annak, aki dobálja, büdös lesz tőle a keze, de a növények csak zöldellőbbek, ellenállóbak és gyümölcsöt termőbbek lesznek. Hajrá, itt vagyok, bírom a gyűlölettől szikrázó szemek lángját. Számomra ilyenkor a kihívás, hogy továbbra is, az ilyen emberek felé is tudjak segítő szándékú, az emberi mivoltukat tisztelő, személyüket segítő, érdemeiket elismerő maradni. A hatalomban lévő személy minőségét az őt ért személyes sérelmekre adott tűrés határ jelzi.
Egyébként én tényekről beszélek, amikor tíz- és száz milliós nagyságrendű gazdasági bűncselekményeket említek, amiket írásos dokumentumok is alátámasztanak és az ezzel kapcsolatos küzdelmem nem kampány fogás, hanem a lényem része. Már sok hónapja, amikor nem is gondoltam, hogy indulni fogok, több ilyen üggyel kapcsolatban meg is tettem egy-egy büntető feljelentést, jóval az említett Bóth úr előtt, amik kivizsgálása folyamatban van.

De sok szeretettel és személyeskedés nélkül várom Pető Tibor és Bodonyi Béla urakat a pénteki lakossági fórumomra, ahol bátran feltehetik a kérdéseiket akár a fentiek kapcsán nyilvánosan is, és én is szeretnék feltenni nekik az emberek előtt néhány kérdést pl. foci TAO-val kapcsolatban, amire remélem nyilvánosan fognak is válaszolni. Szóval ne beszéljünk mellé, ne maszatoljuk el a dolgokat, konkrét lopások, sikkasztások, okirat hamisítások elmondása, feltárása, ez nem negatív kampány, hanem világosságban járás.

Az a retorikai fogás, amit Pető úr rendszeresen alkalmaz, hogy a számára kellemetlen, vagy megválaszolhatatlanul, egyértelműen rámutató kérdéseket úgy próbálja megkerülni, hogy hosszasan másról beszél, de arról a határozottság és magabiztosság látszatát keltve, ez csak addig és akkor működik, ha egyrészt a hallgatóság nem hozzáértő vagy a másik félnek nincs lehetősége a tényeket elő venni, mert, mondjuk nem kap szót. Abban a pillanatban, hogy a vita a hangulatkeltés síkjáról a mérhető, fogható tények mezejére kerül, veszít, mert hiányzik a beszédéből az igazság.

Ha csak a mostani konkrét helyzetet megtetszik nézni, mi történt: Én bemutattam egy írásos dokumentumot, ami 100 millió forintos csalásra utal, ahol közpénzeket ( a mi és gyermekeink pénzét ) eltüntették olyan emberek, ( közben 3-szorosára emelték az úszó bérletet árát + sáv bérlet ) akik a választok bizalma alapján politikai és közigazgatási hatalomhoz jutottak.
Szóval a kérdés egyszerű: ez a dokumentum igaz, vagy sem? Erre egy szóval lehet válaszolni, igen, vagy nem. Ehelyett félórát beszél minden másról, ahol talán csak a rakéta hajtóanyagának vegyi képletét nem mondta el, de a két egyszerű szóból egyik sem hangzott el. Miért? Igen, vagy nem? Miért kell össze-vissza beszélni. Igen, vagy nem? Nem egyszerű a képlet? Ellopták, elsikkasztották a város, vagy más közösség pénzét, igen vagy nem?

Zárójelben megjegyzem, még ha nekem valós APEH tartozásom lenne is, mert mondjuk valamit hibásan könyveltem, az nem ez a kategória, hiszen senkiét nem loptam el, főleg nem egyesületekét, gyerekekét, vagy a városét. Az egy magán ember és APEH konfliktus, nem közpénzek lenyúlása a kapott bizalom kihasználásával.

Én nem vagyok erőszakos, ha nincs igazam, vagy hibázok, tévedek, eltudom ismerni, nincs kényszerem, hogy a levegőhöz hasonlóan minden teret kitöltsek, és hogy minden áron én domináljak, de a felvetett kérdésre nem kaptunk választ. Csak érdekel, ha vízilabda TAO-ról van szó, akkor milyen apropó alapján nyilatkozik Pető úr a sátor kapcsán? Miért nem az uszoda, vagy a vízilabda SE? Vagy tényleg minden lében ő a kanál? Remélem Pető úr pénteken eljön és akkor tovább tudjuk folytatni ezt a beszélgetést.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat