Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
SZAVAD: alsóvárosi programismertetés Nyomtatás E-mail
2014. okt. 06.
Szóval-tettel a Városért, a Demokráciáért (SZAVAD) Egyesület színeiben az alsóvárosi városrészben élők képviseletéért ringbe szálló képviselő-jelöltek ismertették sajtótájékoztató keretében megvalósítandó programjukat. A 2014. október 12-én tartandó önkormányzati választáson a váci, 6-os számú választókörzetben induló Horváth Erzsébet a Földváry téri házak és utak felújításáért lobbizna a képviselő-testületbe kerülése esetén.

Fontosnak tartja továbbá a külterületen élők régóta húzódó problémáinak megoldását. Szerinte tarthatatlan, hogy a külterületi részen hiányoznak az utak, a járdák és a közvilágítás is. A Kölcsey utca és Zöldfa utca kereszteződésénél található alsóvárosi patika előtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a két utca találkozásánál létrehozott egyszerűsített körforgalomnak nevezett sárga rettenet helyett gyalogos átkelőhelyet, azaz zebrát kellene inkább létesíteni. Az egészségügyi területen dolgozó Horváth Erzsébet az alsóvárosi lakótelepen élő nyugdíjasok számára létesíteni egy mozgásstúdiót, amelyben gyógytornász segítő közreműködésével lehetne testnevelési foglalkozásokat tartani egészségi állapotuk javítása, szinten tartása érdekében.

A választók voksaiért az 5-ös választókörzetben ringbe szálló Szél József egyik legfőbb célkitűzése az, hogy a képviselő-testületbe kerülő városanyák- és atyák döntéseit ne a pártpolitikai érdekek irányítsák, hanem a város fejlődését tartsák szemük előtt. Ugyancsak fontosnak tartja a választókkal való rendszeres kapcsolattartást és hogy a képviselő-jelöltek a realitás talaján maradva ígérgessenek.

A SZAVAD 4-es számú választókörzetének képviselő-jelöltje és a civil szervezet polgármester-jelöltje, Matkovich Ilona a Vásártérnek, a volt vágóhíd területének, továbbá az alsóvárosi vasútállomásnak és közvetlen környezetének rendbe tételét szorgalmazná képviselővé választása esetén, de nagyobb figyelmet fordítana arra is, hogy az illetékesek rendszeresen gondozzák a Ligetet, hiszen sokan nem rendelkeznek saját kerttel és számukra a Hétkápolnánál lévő pihenőhely jelenti az ideális szabadtéri zöldterületet.


Matkovich Ilona a sajtótájékoztató keretében ítélte el azt az ismeretlen csoportot, amelyik a város több pontján is összefestette, megrongálta az önkormányzati választáson induló jelöltek plakátjait. Azt nem tudni pontosan, hogy ez provokáció volt, vagy a rombolás iránti olthatatlan vágy irányította az elkövetőket, de több politikai csoportosulás plakátjai is áldozatául estek a tettesek akciójának. A SZAVAD Egyesület egyik oszlopos tagja, Orbán Ákos a facebookon viccesen így kommentálta az esetet, amikor látta a Matkovich Ilonát ábrázoló plakátokon fekete festékkel elhelyezett, egymást keresztező vonalakat: „ezúton is jelezzük a kedves választópolgárnak, hogy nem a plakátra kell tenni az X-et, hanem október 12-én a szavazófülkében a szavazólapra!”

Matkovich Ilona a sajtótájékoztató keretében arra kérte az idei önkormányzati választáson résztvevő csoportok és független jelöltek mindegyikét, hogy kampánystábjaik tagjaival tartózkodjanak a hasonló cselekedetektől és inkább azzal foglalkozzanak, hogy megismertetik a város fejlődését szolgáló választási programjukat a választópolgárokkal.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat