Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Politikai pártoktól mentesen a város fejlesztéséért - indul a helyi választáson a SZAVAD Egyesület Nyomtatás E-mail
2014. aug. 28.
A mintegy másfél éve megalapított Szóval-tettel a Városért, a Demokráciáért Egyesület kivétel nélkül a városért tenni akaró embereket felvonultató közösség, akik a 2014. évi önkormányzati választáson is indulnak, hogy szemléletük jelen lehessen a váci döntéshozatalban. A helyi, civil szerveződés nem pártokkal szövetkezve kíván várospolitikai kérdésekben véleményt formálni, nyilvánítani, hanem tetteivel szeretne bizonyítani. Egyebek mellett ez is elhangzott azon a sajtótájékoztatón, amelyet kedden, 2014. augusztus 26-án tartottak a szervezet képviseletében a választáson indulni kívánó helyi jelöltek.

A város közéletében aktívan jelenlévő személyekből álló csapatban pedagógus, vállalkozó, a vendégvárásban tevékenykedő személyiség, de patikus is található. Mindeddig „pályán kívülről” vettek részt a helyi politikai közéletben, kivételt képez ez alól a több önkormányzati
ciklusban is képviselőként dolgozó dr. Molnár Lajos, aki alpolgármester is volt, de több évtizedig vezette a váci Boronkay György Műszaki Középiskolát. A Szóval-tettel a Városért, a Demokráciáért Egyesület (Szavad) elnöke Matkovich Ilona író, újságíró, aki a belvárosi 4-es számú választókörzetben méretteti meg magát képviselő-jelöltként, de ringbe száll a polgármesteri székért is.
- Tisztaságot a városi gazdálkodásban és az utcákon, a helyi vállalkozók helyzetbehozását, a kulturális- és egyházi turizmus fejlesztését, az idősek segítését szeretné egyebek mellett megvalósítani Vácott Matkovich Ilona, aki kiemelte: nem volt és nem is lesz tagja egyetlen pártnak sem. Akár mottójául is választhatná: azt a nagyapjától megöröklött szemléletet, hogy csak az számít mit tesz az ember  élete folyamán? Ő és csapata már számos önként vállalt feladatot megoldott az egyesület másfél éves működése alatt.
Szerveztek takarítási akciókat közterülteken, felajánlásként az egyik önkormányzati óvoda kerítését is lefestették, de az egyesület másokkal közösen szervezett Irodalmi Szalon címmel a kortársirodalomban országos ismertségre szert tett alkotókkal író-olvasó találkozókat is.
A sorozat ráadásul hamarosan folytatódik a második évaddal - mondta Matkovich Ilona.

undefined

A Szavad egyesület képviselő-jelöltjei egy olyan képviselő-testületben szeretnének dolgozni, amelynek tagjai képesek a politikai érdekek háttérbe szorításával és a szükségszerű kompromisszumok meghozásával a város fejlesztése céljából közösen dolgozni.

A SZAVAD Egyesület a tízből nyolc választókörzetben indítanak önálló jelölteket. Az 1. számú választókörzetben  Cs. Nagy András, a 2-es számúban Jess Kinga, a hármas körzetben Fónagy István, a 4-esben Matkovich Ilona, az ötös körzetben Szél József , a hatos számúban
Horváth Erzsébet, a nyolcasban Králikné Zibrényi Ildikó, míg a tízesben dr. Molnár Lajos indul a választáson. A 7. és a 9. számú választókörzetben azért nem indítanak senkit, mert a más színekben induló képviselő-jelöltek között vannak olyanok, akik személye elfogadható a számukra és úgy vélik: a város fejlesztését szolgáló törekvéseik tekintetében azonos a célkitűzésük. Mint azt Matkovich Ilonától megtudtuk: a háttérben folytak erről egyeztetések a
közelmúltban.

A képviselő-jelöltek célkitűzései között szerepel a fiatalok szabadidejének hasznos és kulturált eltöltését segítő lépések megtétele, melyek sorába tartozik a már jóideje húzódó extrém sportpálya megépítése, a régi házak homlokzatainak felújítását eredményező program beindítása, a város alatt húzódó pincerendszer megnyitása, illetve a Földváry tér és a deákvári városrész fejlesztése is.

undefined

Az egyesület honlapján hamarosan elérhető lesz a választási programnak nevezhető célkitűzések sora, amelyek elkészítésében szakemberek is közreműködtek. Kérdésünkre válaszolva elhangzott: már több választókörzetben összegyűjtötték a képviselő-jelöltek a megfelelő számú aláírást és feltehetően e hét végén már mindegyik körzet esetében elmondható lesz ez – fogalmazott az egyesület elnöke. Akik aláírásukkal szeretnék támogatni a SZAVAD Egyesület célkitűzéseit, vagy bővebb információt kapni a szervezetről, azokat szeretettel várják szombaton, 2014. augusztus 30-án, szombaton a délelőtti órákban a Kölcsey utcai CBA előtt – jelentette be Szél József.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat