Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Önrendelkezés, önellátás, önvédelem - programismertetőt tartott a Jobbik Nyomtatás E-mail
2014. okt. 07.
Önrendelkezés, önellátás és önvédelem. Három szóban így lehet összefoglalni a Jobbik Magyarországért Mozgalom váci szervezetének programját, amelynek részleteiről Fehér Zsolt elnök és Kászonyi Károly alelnök tájékoztatta a helyi médiát. Az előbbi a 4-es, míg utóbbi a 3-as választókörzetben méretteti meg magát a 2014. október 12-én tartandó önkormányzati választáson.

Az 1990-es önkormányzati rendszer bevezetése óta eltelt huszonnégy év, azaz hat ciklus nem hozott mély, belső változást Vác város életében. A Jobbik Magyarországért Mozgalom váci szervezete elmúlt hét évi működése során viszont megerősödött, kellő tapasztalatot gyűjtött és most készen áll, hogy bebizonyítsa: létezik tisztességes, megalapozott szakmaisággal támogatott, a helyi, magyar érdekeket mindenkor előnyben részesítő városvezetés – mondta bevezetőjében Fehér Zsolt. A Jobbik tisztább, átláthatóbb közéletet alakítana ki Vácott, amennyiben bizalmat szavaznak a választók – tette hozzá. „Az átláthatóbb közélet érdekében a Jobbik felszámolná a korrupció és a gazdasági visszaélések melegágyává vált, átláthatatlanná tett holding-rendszert; kezdeményeznék továbbá a szolgáltatások lakossági igényekhez igazítását” – fogalmazott Fehér Zsolt. Az ellenzéki párt - amennyiben többséget alakít ki a képviselő-testületbe kerülve – alaposan megvizsgálná az önkormányzat gazdasági működését visszamenőlegesen és a több milliárdos beruházások megalapozottságát is vizsgálnák. A váci képviselő-testületbe kerülő jobbikos politikusok minden olyan kezdeményezést támogatnak majd, amely megalapozott gazdasági feltételek mellett a várost és polgárait szolgálják. Alapértékként tekintenek a következőkre: városvédelem, értékeink gyarapítása és megőrzése, valamint a biztonságérzet javítása.

A váci lakosság biztonságérzetének növelése érdekében a növelné a rendőri jelenlétet a városban a Jobbik. Emellett fejlesztenék a közterület-felügyeletet, hatékonyabbá tennék a polgárőrség működését, amelynek nevét településőrségre keresztelnék, továbbá mező-, hal- és vadőrség létrehozását is szorgalmaznák, valamint bővítenék a térfigyelő kamerarendszert és kezdeményeznék mobilrendőrőrsök kialakítását is.  Különösen nagy figyelmet fordítanának a vasútállomás és a buszpályaudvar környékének védelmére, valamint a szórakozóhelyek fokozott ellenőrzésére elősegítve így a garázdaság és a randalírozás mértékének csökkentését.


A Jobbik átláthatóbbá tenné az önkormányzat működését rendszeres fogadóórák, fórumok, terepbejárások tartásával és visszaállítanák azt a rendszert, hogy a polgármesteri hivatalban minden munkanap tartanak ügyfélfogadást. A helyi vállalkozókkal fórumok keretében rendszeresen konzultálnának, a lakosság és a társadalmi szervezetek véleményét pedig kikérnék a fontosabb döntések meghozatala előtt. A kisgyermekes családokat segítendő családi napköziket szerveznének, ingyenessé tennék a gyermekek étkeztetését, valamint az alsó tagozatos diákok szüleinek ingyenes útvonalbérletet biztosítunk a helyi buszjáratokon a lakóhelyüktől az iskoláig. Az ellenzéki politikusok az egészségügy terén reformok bevezetésével fejlesztenék és javítanák a háziorvosok körülményeit, valamint kiterjesztenék az ingyenes szűrővizsgálatokat igénybe vevők körét és erősítenék a házi betegápoló és idősgondozó szolgálatot. Utóbbi részeként kialakítanák a jelzőrendszeres segítségnyújtást, melynek keretében a rendőrség riasztására is alkalmas készülékeket adnának az idős embereknek.

Bevezetné a Jobbik a tíz százalékos kedvezmény biztosítására szolgáló településkártyát, amelyet csak helyi szolgáltatások, termékek vásárlásakor használhatnak. Helyi pénzhelyettesítő eszközökkel támogatják a közszférában dolgozókat, nyugdíjasokat és a gyermekeiket felelősen nevelő családokat. Az Európai Unió meglehetősen sajátos szabályait is figyelembe véve szükséges a helyi vállalkozásokat helyzetbe hozni az önkormányzati beruházások során. A közbeszerzési eljárás hatálya alá nem tartozó beruházásokat minden esetben helyi vállalkozókkal kívánja megvalósítani a Jobbik Vácott – jelentette be Kászonyi Károly. A leköszönő képviselő-testület tagja hozzátette: ugyancsak fontos szempontnak tartják, hogy a pályázatok elbírálása folyamán csak olyan kivitelezőkkel szerződjön az önkormányzat, amelyeknek nincs tartozása, viszont jó referenciákkal rendelkeznek. A munkahelyteremtés részeként fontos alapelv és követendő gyakorlat lehetne, hogy a Vácott élő jó kvalitású, tisztességes emberek helyben kapjanak munkát, ezért egy kedvezmény-rendszert dolgoznának ki, amelyet a helyi kis- és középvállalkozásokra is kiterjesztenének. További célként fogalmazta meg Kászonyi Károly a fiatalok bérlakáshoz jutásának elősegítését, valamint a panel-felújítási program újbóli beindítását városunkban.

Támogatják a váci Duna-híd megépítését, amely érdekében lobbitevékenységet is kifejtenek majd, de a helyi autóbusz-közlekedés ésszerűsítése is lényeges eleme a Jobbik programjának. Sürgetik az úthálózat felújítását, illetve az utak megépítését a város külterületén, de a parkolási problémákat is igyekeznek orvosolni megválasztásuk esetén. A város idegenforgalmának kitörési, fejlesztési lehetőséget látja a helyi Jobbik a vízi turizmus fejlesztésében, melynek részeként rövid távú kirándulóhajó járatot vezetne be a Visegrád – Nagymaros – Vác vonalon.

Fehér Zsolt úgy látja: bátorítani kell a váciakat szálláslehetőségek kialakítására, családi panziók létrehozására. A váci értékek, látványosságok országos szintű reklámozására külön keretet különítene el az önkormányzat és a turisztikai fejlesztést a helyi vállalkozások bevonásával valósítaná meg, hiszen az idegenforgalom felvirágoztatása közös érdek. Az idegenforgalom javulását célzó marketingtevékenységet Ausztriára és Németországra is kiterjesztené a Jobbik helyi elnöke.

Fehér Zsolt kitért arra is, hogy hasonlóan az elmúlt négy évhez, a következő, immár öt évre szóló önkormányzati ciklusban sem kívánnak senkivel koalícióra lépni képviselő-testületbe kerülésük esetén, viszont támogatni fognak minden olyan kezdeményezést, amely a város érdekét és gyarapodását szolgálják, ugyanakkor határozottan és egyöntetűen elutasítanak minden olyan ügyet, vagy ötletet, amely csorbítja Vác város polgárainak érdekeit.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat