Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Nagy Péter független polgármester-jelölt: Merjünk "NAGY"-ot álmodni! Nyomtatás E-mail
2014. szept. 18.
Kedden délután sajtótájékoztató keretében mutatkozott be Nagy Péter független polgármester-jelölt. A magát a változás emberének tituláló városvezető-aspiráns sikeres váci vállalkozó, 25 éve él boldog házasságban, 9 gyermek édesapja. A város jövőjét illetően, a hogyan továbbról teljesen egyedi elképzelése van, melyről részletesen is beszámolt a helyi média jelenlévő képviselőinek.

Nagy Péter - mint mondta - először nem kívánt indulni a helyhatósági választáson. Ismerősei noszogatására végül öt nappal a határidő letelte előtt felvette az ajánlóíveket - ha úgy tetszik, a kesztyűt - majd rövid időn belül összeszedte a szükséges ajánlások több, mint kétszeresét.

A független polgármester-jelölt kihangsúlyozta: nagy hangsúlyt fektet a tisztességességre, hitelességre szemben a tisztességtelenséggel, hiteltelenséggel. Mint mondta: újat építeni csak a régi romok eltakarítása után lehet. Véleménye szerint: a vezetés egyik nagyon fontos feladata a jó dicsérete és a gonosz büntetése. Hogy a gyakorlatba ültetve ez mit jelent, arról Nagy Péter így beszélt:

"A jó dicsérete: ha megválasztanak, szeretném polgármesteri fizetésemet minden hónapban felajánlani valamilyen díj - például a Város Díja - címén valakinek, aki valóban tesz ezért a városért.
A gonosz bűntetése: megválasztásom esetén: számot fogok vetni a korrupcióval, amelynek további jelenléte mellett a társadalom rövid időn belül egyszerűen összeomlik. El fogok számolni a hatalmukkal, a választópolgárok bizalmával visszaélő helyi politikusokkal.
Innen üzenem a jelenlegi városvezetőknek, képviselőknek: ha polgármester leszek, kössék fel a gatyájukat! Hogy miért, arra már most, a választások előtt szeretnék egy kicsit rávilágítani. Ezért a választások napjáig minden pénteken 18 órai kezdettel, a művelődési központban lakossági fórumot tartok, amelynek keretében minden alkalommal, papírokkal alátámasztva fogok a jelenlévők elé tárni egy-egy 10-100 milliós nagyságrendű gazemberséget - értek ez alatt például fiktív számlázást."


Nagy Péter a jövőbe tekintve kihangsúlyozta, hogy a városért dolgozó testületben megengedhetetlenek a pártviták, ott a városért kell dolgozni. "Ugyanekkor el kell felejteni a zsebüket tömő, megélhetési politikusokat" - hangsúlyozta a polgármester-aspiráns, majd hozzátette, hogy véleménye szerint a testületnek nem lehet olyan tagja, akinek nincs saját egzisztenciája. "Kérdem én: aki a saját életében nem tud rendet tartani, harminc-negyven-ötven éves korára nem tud felmutatni valamit, az hogyan kíván vezetni egy várost, képviselni embereket?" - tette fel a kérdést Nagy Péter, aki elvárná, hogy esetleges polgármestersége idején a testület tagjai - hozzá hasonlóan - társadalmi munkában tegyenek a városért.
"Továbbá: úgy gondolom, rendkívül fontos az, hogy egy polgármester, képviselő tartsa meg az adott szavát. Tisztelje meg minimum ennyivel a választópolgárokat, hiszen, ha már az alapigazságok sem teljesülnek, akkor felesleges bármit is ígérni." - folytatta a polgármester-jelölt, majd hozzáfűzte: nem kíván részt venni a "ki tud többet, szebben és nagyobbat ígérni" versenyben. "Ráadásul sokan olyat ígérnek most, amit már 4 évvel ezelőtt is megígértek. Ez hiteltelen." - emelte ki Nagy Péter.


Mint a független polgármester-jelölt szórólapján is megjelenik: 2014. október 12. egy új lehetőség a választópolgároknak, egy lehetőség arra, hogy a változásra szavazzanak. "Ugyan ez nem kis munka, de én nem félek ettől és azt mondom: merjünk nagyot álmodni és akkor egy nagyszerű dolog következik! Lehet ezt jobban is csinálni - zárta gondolatait Nagy Péter.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat